6 yıl hapis cezası, ömür boyuna çıkartıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Kasım 2007 17:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ADANA'da, öldürülen ablası 33 yaşındaki Yeşim Özkan'ın intikamını almak için ablasının kayınpederini öldüren, kayınvalidesini de yaralayan, suçu ağır tahrik altında işlediği gerekçesiyle 6 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edilen 32 yaşındaki Ali Cihangir'in cezası, Yargıtay'dan döndükten sonra ömür boyu hapis cezasına yükseltildi. Olayda yaralanan 53 yaşındaki Meryem Özkan, ?Oh adalet yerini buldu? diyerek ellerini havaya açıp dua etti.

Şakirpaşa Mahallesi'nde oturan 31 yaşındaki Yaşar Özkan'ın 26 Mart 2004'te birlikte alkol aldığı bacanağı 35 yaşındaki Şevki Yılmaz tarafından bıçaklanarak öldürülmesi üzerine aile içinde kan davası başladı. Eşinin öldürülmesinin ardından 3 çocuk annesi Yeşim Özkan, Mersin'deki ailesinin yanına yerleşmek istedi. Kayınbiraderi 29 yaşındaki Aşkın Özkan, ?Annen kötü yola düşmüş, sen de onun yanına gidip öyle mi olacaksın?? diyerek tepki gösterdikten sonra 30 Eylül 2004'te yengesi Yeşim'i tabancayla öldürdü.

6 ay arayla öldürülen Özkan çiftinin katil zanlıları yakalanıp tutuklanırken, Ali Cihangir, ablasının intikamı için arkadaşı 35 yaşındaki Bünyamin Dağdoğan ile birlikte 19 Ekim 2004'te Aşkın Özkan'ın babası 56 yaşındaki Kazım ile annesi 53 yaşındaki Meryem'i, evlerinde kurşun yağmuruna tuttu. Kazım Özkan ölürken, eşi Meryem ağır yaralandı. Bu olayla ilgili Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Cihangir, 7 Kasım 2005'te ağır tahrik altında cinayeti işlediği gerekçesiyle 6 yıl 8 ay, arkadaşı Dağdoğan ise 12 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

6 YIL, ÖMÜR BOYU HAPSE YÜKSELTİLDİ

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, her iki sanığa da verilen cezayı az bulup kararı bozarak sanıkların ?kan gütme saikiyle adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi. Yerel mahkemede yeniden yargılanmaya başlayan tutuklu Cihangir, karar duruşmasında cinayeti tek başına işlediğini iddia ederek, ?Konuşmak için evlerine gittiğimde bana hakaret ettiler. Ben de üzerimdeki çifte silahla ateş ettim. Bünyamin olaya katılmadı. Böyle olmasını istemezdim. Pişmanım. Vereceğiniz karara saygılıyım? dedi. Dağdoğan ise ?Ali ateş edince ben evden çıkıp kaçtım. Ben olayın olacağını bilmiyordum? diye kendini savundu.

Mahkeme heyeti, Yargıtay'ın bozma kararına uyarak Cihangir'i, Kazım Özkan'ı ?kan gütme saikiyle öldürmek' suçundan ömür boyu, ?Meryem Özkan'ı öldürmeye teşebbüs' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum etti. Dağdoğan ise ?Kazım Özkan'ın öldürülmesine yardımcı olmak' suçundan 8 yıl 4 ay, ?Meryem Özkan'ı öldürmeye teşebbüs etmek' suçundan ise 10 yıl 10 ay olmak üzere toplam 18 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşma çıkışı Meryem Özkan, eşinin katil zanlılarına verilen hapis cezalarının arttırılması üzerine ellerini açıp, ?Oh Allah'ıma çok şükür. Adalet yerini buldu? diye dua etti.

Bu arada, yengesi Yeşim Özkan'ı ?kötü yola düşeceği' iddiasıyla öldürdüğü öne sürülen Aşkın Özkan ise yargılandığı Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2005'te 20 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber