Sakık'a 'internet' iddiası gerçek dışı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2007 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı, terör suçlarından müebbet hapis cezasına mahkum olan ve halen Diyarbakır E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan Şemdin Sakık Sakık'a, devletin laptop (diz üstü bilgisayar) hediye ettiği ve internete girmesine izin verildiği şeklindeki iddiaların, gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Adalet Bakanlığı'nca, bugün bir gazetede yer alan, ''Şemdin Sakık'a devletten hediye laptop'' başlıklı haberle ilgili yazılı açıklama yapıldı. Haberde yer alan ''Sakık'a, devletin laptop hediye ettiği ve internete girmesine izin verildiği'' şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedilen açıklamada, Ceza ve infaz kurumlarında iyileştirme ve eğitim çalışmaları kapsamında mahkumlara bilgisayar kullanma izni verildiği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

''Haberde ismi geçen hükümlüye de 27 Mayıs 2002'de parası kendisi tarafından ödenerek satın alınan bir masaüstü bilgisayar verilmiştir. Bu bilgisayarın arızalanması üzerine geçici olarak kendisine kurum tarafından internet bağlantısı olmayan bir dizüstü bilgisayar temin edilmiştir. Kendisine ait olan masaüstü bilgisayarın tamir edilmesi üzerine dizüstü bilgisayar geri alınmıştır.

Ayrıca hükümlünün kullandığı bilgisayarın internet bağlantısı bulunmamaktadır. Dolayısıyla gazete haberinde yer alan internet kullanabildiği ve internet sitesi kurduğu haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Hükümlüler tarafından yazılan kitaplar, cezaevi idaresi ve gözlem kurulunca incelenerek bunlardan sakınca görülmeyenlerin yayımlanmasına izin verilmektedir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber