13 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 13 Kasım 2007 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi davetlisi olarak, ABD'de yapılacak Orta Doğu Barış Konferansı öncesinde, Ankara'da bir araya gelecek. Tarihi buluşmanın trafiği şöyle:

.Cumhurbaşkanı Gül'ün resmi davetlisi olarak dün Ankara'ya gelen Filistin Devlet Başkanı Abbas için Çankaya Köşkü'nde resmi karşılama töreni yapılacak. Törenin ardından Gül ve Abbas, Köşk'te başbaşa görüşecek. (Saat: 10.15/10.25)

.TOBB öncülüğünde başlatılan, üç ülke arasındaki ekonomik ilişkilerle ilgili Ankara Forumu hakkında Çankaya Köşkü'nde Abbas, Gül ve Peres'e bilgi verilecek. (Saat: 10.45)

.Ankara Forumu kapsamında Gazze şeridinde kurulacak Erez sanayi bölgesiyle ilgili olarak Çankaya Köşkü'nde ortak imza töreni ve basın toplantısı yapılacak. (Saat: 11.20)

.Abbas, Gül, Peres ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı Ankara Forumu öğle yemeği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde verilecek. (Saat: 12.15)

.İsrail Cumhurbaşkanı Peres ve Filistin Devlet Başkanı Abbas, TBMM'de Genel Kurul'a hitap edecek. Genel Kurul Salonu'nda Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Meclis Başkanı Köksal Toptan da hazır bulunacak. (Saat: 15.00)

.Abbas ve Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde heyetler arası görüşme yapılacak. (Saat: 16.15)

.Gül ve Abbas arasında Çankaya Köşkü'nde anlaşmaların imza töreni yapılacak ve basın toplantısı düzenlenecek. (Saat: 17.45)

.Abbas, Başbakanlık Resmi Konutu'nda Başbakan Erdoğan ile görüşecek. (Saat: 18.30)

.Cumhurbaşkanı Gül, Filistin Devlet Başkanı Abbas onuruna Çankaya Köşkü'nde yemek verecek. Yemeğe Başbakan Erdoğan da katılacak.

-MECLİS'TE PARTİ GRUPLARI TOPLANIYOR

-AKP Grubu, Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. (Saat: 11.15)

-CHP Genel Başkanı Baykal, partisinin Meclis Grubu toplantısında konuşacak. Baykal'ın Kuzey Irak'a yönelik yeni açılımı hakkında parti grubuna bilgi vermesi bekleniyor. (Saat: 13.30)

-MHP Meclis Grubu, Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında toplanacak. Bahçeli, güncel gelişmeleri değerlendirecek. (Saat: 10.30)

-DTP Grup toplantısı, Grup Başkanı Ahmet Türk başkanlığında yapılacak. Toplantıya, geçen haftaki kongrede DTP Genel Başkanı seçilen Nurettin Demirtaş'ın da katılması ve toplantının basına kapalı bölümünde konuşma yapması bekleniyor. (Saat: 12.30)

-DTP'DEN BASIN TOPLANTISI

-DTP Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, DTP'li milletvekili Fatma Kurtulan'a ait olduğu öne sürülen fotoğrafın gündeme gelmesinin ardından, son dönemde partisinin kadın milletvekillerine yönelik arttığı savunulan baskılarla ilgili olarak DTP Genel Merkezi'nde basın toplantısı yapacak. (Saat: 11.00)

-BAYINDIRLIK VE ULAŞTIRMA BAKANLIKLARI PLAN BÜTÇE'DE

-Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, Bayındırlık Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı bütçelerini ele alacak. (Saat: 10:00)

-ANNAN VE DERVİŞ İSTANBUL'DA KONUŞACAK

-Kal-Der tarafından düzenlenen 16. Kalite Kongresi, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda devam ediyor. Kongrenin bugünkü bölümünde, Kal-Der Başkanı Çetin Nuhoğlu ve TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın açılış konuşmalarının ardından, Birleşmiş Milletler Eski Genel Sekreteri Kofi Annan ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanı Kemal Derviş birer konuşma yapacak.(Saat: 09:00)

-Derviş ayrıca, ?Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı? 2007 değerlendirme toplantısına katılacak. Toplantıda, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabettin Harput da birer konuşma yapacak. (Saat: 12.00)

-UNDP Başkanı Derviş, TOBB tarafından düzenlenen ?Binyıl Kalkınma Hedeflerinin Yerelleştirilmesi Projesi Ödül Töreni"ne katılacak. (Saat: 16.30)

-TÜRK HALKININ DÖVİZ BİRİKİMİ 100 MİLYAR DOLARI AŞTI

-Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı, yabancı para cinsi devlet iç borçlanma senedi ve katılım bankalarındaki döviz hesaplarının toplam tutarı Ekim sonu itibariyle 101.1 milyar dolara ulaştı. Dövize dayalı tasarruf hacmi on ayda 18.1 milyar dolar genişledi.

-YABANCILARIN PORTFÖY YATIRIMLARINDA HIZLANMA

-Yabancı yatırımcıların bu yıl ilk dokuz ayda Türkiye'ye hisse senedi, Devlet tahvili ve Hazine bonosu almak için getirdiği döviz 60.4 milyar dolar, ellerindeki kağıtları satarak ya da vadesinde tahsil ederek çıkardıkları döviz de 55.8 milyar dolarla rekor kırdı. Dokuz ayda 116.2 milyar dolarlık hacme ulaşan işlemler net 4.6 milyar dolar alımla sonuçlandı.

-DIŞ TİCARET AÇIĞININ YÜZDE 57'Sİ RUSYA, ÇİN VE İRAN'DAN

-Türkiye'nin Ocak-Eylül döneminde verdiği 45.3 milyar dolarlık dış ticaret açığının 25.7 milyar doları Rusya, Çin ve İran'dan kaynaklandı.

-DSP'Lİ MACİT'TEN ERDOĞAN'A, ?KUZEY IRAK'TA İŞ YAPAN TÜRK FİRMALAR HANGİLERİ? SORUSU

-DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Irak'ın kuzeyinde faaliyet gösteren Türk firmalarına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesinde, Erdoğan'ın burada iş yapan Türk firmalarını açıklamasını istedi.

-CHP'NİN TRT GENEL MÜDÜRÜ ADAYI CAN DÜNDAR OLACAK

-TRT Genel Müdürlüğü için en kuvvetli aday olarak gösterilen İbrahim Şahin'in yanı sıra, CHP'li RTÜK üyeleri gazeteci yazar Can Dündar'ı aday gösterecek.

-POLİS'TE BM HEYECANI

-Her yıl Emniyet Teşkilatı içinden özel nitelikli personele yönelik yapılan Birleşmiş Milletler Polis Gücü Sınavı'na ilişkin takvim açıklandı. Ücretlerinin yüksek olması nedeniyle polisler arasında en çok talep gören bu görev için açılan sınavlar, "Yabancı Dil (İngilizce), Arazi Aracı Kullanma ve Atış" bölümlerinde yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber