Erdoğan'ın DTP'ye son uyarısı

Haber Giriş : 13 Kasım 2007 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan AK Parti Meclis Grubu'nda konuştu. Erdoğan'dan PKK ile arasına mesafe koymayan DTP'li milletvekillerine çok sert uyarılar geldi. İşte o sözler:

Başbakan Erdoğan AK Parti Meclis Grubu'nda konuşuyor. Erdoğan'dan PKK ile arasına mesafe koymayan DTP'li milletvekillerine çok sert uyarılar geldi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

Terör karşısında en büyük dayanağımız bu millettir. Onlara bunu anlatmak için her türlü mücadeleyi verdik. Ancak anladıklarına dair henüz bir emare yok. Girdikleri yol bir çıkmaz yoldur. Eğer anlamazlarsa kendilerine çok yazık ederler. Ancak mücadelemiz kesişn bir netice alana kadar sürecek.

Siyaset şiddeti dışlayarak konuşabilmektir. Şiddetle aralarına mesafe koyamayanlar siyaset dışı yollardan medet ararlar. Siyaset bir yan yol faaliyeti değildir. Kürt vatandaşlarımız bu ülkenin azınlığı değil asli bir unsurudur. Bizim ülkemizdeki azınlıklar bellidir. Bu da Lozan'da ifade edilmiştir. Bunun dışında benim ülkemde azınlık yoktur. Bu milletin hiç bir ferdine farklı gözle bakmadık bakmayız.

Terörün gölgesinde siyaset yapmaya çalışanlara söyleyecek sözümüz yoktur.

Ayrıntılar gelecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber