Erdoğan'dan 'damat' savunması

Haber Giriş : 13 Kasım 2007 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, damadının işi üzerinden kendisini eleştiren anamuhalefet lideri Baykal ve arkadaşlarına ateş püskürdü. Erdoğan, CHP'ye iddiasını ispata çağırdı.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında partili milletvekillerine seslendi. Başbakan Erdoğan, damadının işi üzerinden kendisini eleştiren anamuhalefet partisi lideri Deniz Baykal ve arkadaşlarına ateş püskürdü.

Erdoğan'ın sözleri şöyleydi:

"Milletimiz 22 Temmuz'da Baykal ve arkadaşlarına siyasi ahlak dersinden sınıfta bıraktı.

Yine benim ailem üzerinden bana saldırmaya başladılar. Bu kez de damadım üzerinden bana vurmaya çalışıyorlar.

Damadımın çalıştığı şirket Kuzey Irak'ta iş yapıyormuş. Aslı astarı olmayan bir iddia... Öğreniyoruz ki o şirketin Kuzey Irak'ta tek bir işi yok.

Bu tür siyaset artık tedavülden kalkmıştır.

Uzun yıllardan beri bu şirkette çalışan ve burada uzmanlaşan damadımı karalayarak nereye varacaksın. 1999 yılından bu yana o şirkette... O şirkette yüzlerce binlerce kişi çalışıyor. Evine ekmek götürüyor.

Devlet dışından ödüllendirilmiş bir şirkettir bu. Biz ödüllendirmedik. Bizden önce ödüllendirmişti. Böyle bir şirketi lekelemeye ne hakkın var.

Bunlar eski komünizden kalma 'çamur at izi kalsın' mantığıyla yapılan karalama kampanyalarından öteye gitmemiştir. Bu dürüstlükle ve ahlakla izan edilemez. Bunun adı sermaye düşmanlığıdır. Ülkenin gelişimine karşı çıkmaktır.

Baykal ve arkadaşlarının siyasi kalpazanlıklarıdır. İnsan öyle bir şey konuşur ki utanır. Bu bir şeref haysiyet onur meselesidir. Sözlerini ispat edersen edersin yoksa bunlarla anılırsın.

Artık mızrak çuvala sığmıyor. Fazla söze gerelk yok. Artık başka kapıya diyorum. Artık burdan size ekmek yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber