Polis'te BM heyecanı

Haber Giriş : 13 Kasım 2007 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Her yıl Emniyet Teşkilatı içinden özel nitelikli personele yönelik yapılan Birleşmiş Milletler Polis Gücü Sınavı'na ilişkin takvim açıklandı. Ücretlerinin yüksek olması nedeniyle polisler arasında en çok talep gören bu görev için açılan sınavlar, "Yabancı Dil (İngilizce), Arazi Aracı Kullanma ve Atış" bölümlerinde yapılacak.

Her yıl Emniyet Teşkilatı içinden özel nitelikli personele yönelik yapılan Birleşmiş Milletler Polis Gücü Sınavı'na ilişkin takvim açıklandı. Ücretlerinin yüksek olması nedeniyle polisler arasında en çok talep gören bu görev için açılan sınavlar, "Yabancı Dil (İngilizce), Arazi Aracı Kullanma ve Atış" bölümlerinde yapılacak. 2008-2009 yıllarında görev yapacak polisler, "Türkiye'nin 2009-2010 döneminde BM Güvenlik Konseyi geçici üyelik adaylığı" için de kritik önem taşıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden tüm personele Personel Bilgi Sistemi(PBS) üzerinden yapılan çağrıda en az 5 yıl fiilen görev yapmış, askerlik hizmetini tamamlamış, son 3 yıllık sicil notu yüksek olan ve KPDS (Kamu Personeli Dil Sınavı) notu 40'ın üzerinde olanların en geç 21 Kasım 2007 tarihine kadar sınav için başvurmaları istendi. 27-30 Kasım 2007 tarihleri arasında yapılacak sınavlar için Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından adayların durumunun inceleneceği belirtilen açıklamada, ayrıca bu yıl yapılacak sınavlara özellikle bayan personelin başvurması da istendi.

Sınav sonunda yapılacak BM görevlendirmelerin, "Ülkemizin ve teşkilatımızın uluslararası alandaki itibarı ile 2009-2010 döneminde BM GÜvenlik Konseyi geçici üyeliğine adaylığı açısından büyük önem taşıdığı" belirtilen yazıda ayrıca "B-C-D veya E sınıfı ehliyetli ve görevli olduğu birim amiri tarafından muvafakat verilmiş olmak şartının" aranacağı da ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı'nın 3 Nisan 2007 tarihinde çıkardığı "Uluslararası Kuruluşlarda Geçici veya Sözleşmeli Olarak Görevlendirilecek Emniyet Genel Müdürlüğü Personeline İlişkin Yönetmelik" hükümlerine göre yapılacak sınavı kazanan adaylardan görevlendirmesi yapılan polisler, hem BM Polis Gücü Personeli olarak yüklü miktarda ücret, hem de Türkiye'deki maaşını alacak. Emniyet yetkilileri her yıl olduğu gibi bu yıl da sınav için yoğun başvuru beklendiğini ifade ettiler.(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber