Kavga eden çifte kitap okuma cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2007 16:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Amasya'da kavga ettikleri için mahkemelik olan çifte kitap okuma cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre, Merzifon ilçesinde 1,5 yıllık evli Tunç çifti, kavga edince kavgaya aileler de karıştı.

Olayın karakola taşınması sonucu mahkemelik olan genç çifte, Amasya Sulh Ceza Mahkemesi tarafından beşer adet çocuk gelişimi ve aile içi iletişim konularındaki kitap okuma cezası verildi.

Bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmen olan 26 yaşındaki Alper Tunç ve 25 yaşındaki ev hanımı eşi Şule Tunç, söz konusu kitapları okumaya başladıklarını ve verilen cezadan memnun olduklarını söylediler.

Zorunlu kılınmalarına rağmen, verilen cezanın kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olduğunu ifade eden genç çift, iletişim konusunda yeni bilgiler edindiklerini ve çocuk sahibi olmadan da çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini öğrendiklerini belirttiler.

''Akşamları televizyon izlemek yerine kitap okuyoruz'' diyen Şule Tunç, kitap okuma cezasının eşi ile daha çok yakınlaşmalarını sağladığını, kitaplardan edindikleri bilgileri birbirleri ile paylaşarak sohbet etme imkanı bulduklarını anlattı.

Alper Tunç da kendisinin eğitimci olduğunu, ancak yeteri kadar kitap okuyamadığını ifade ederek, uygulamadan memnun olduğunu, bundan sonra kitap okumayı eşiyle birlikte alışkanlık haline getireceklerini söyledi.

Öte yandan, Tunç çifti, okudukları her kitabın birer özetini çıkararak Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezine vereceklerini kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber