DTP'li vekil: Fotoğraftaki ben değilim

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Kasım 2007 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, dağdaki fotoğrafları yayımlanan PKK'lının kendisi olmadığını belirterek, bu iddialarla ilgili dava açacağını söyledi.

DTP'nin dün yapılan grup toplantısına katılan Kurtulan, yayımlanan fotoğraf ve haberlerle ilgili soru üzerine, "Fotoğraftakinin ben olmadığımı çok iyi biliyorsunuz. Dava açacağım" dedi. DTP Grup Başkanı Ahmet Türk de, Kurtulan'a sahip çıkarak, DTP'ye karşı komplo kurulduğunu ve 'bir yerlerden düğmeye basıldığını' savundu. Türk şöyle konuştu:

'Seçimle gideriz'

"Kimse bizi bu baskılarla terbiye etmeye kalkmasın. Biz bu Meclis'e kimsenin memuru olarak gelmedik. Her milletvekili gibi seçimle geldik, seçimle de gideriz. Kurtulan, 1990'dan bu yana sivil siyasetin içinde. Fotoğrafın arkadaşımıza ait olmadığı biline biline, bazı kesimlerde o fotoğrafın kime ait olduğu bildirilmesine rağmen, bu arkadaşımızın hedef haline getirilmesi düşündürücüdür. Bütün medya, devlet, siyasi partiler bunu biliyor. Ama farklı bir şekilde bu konu gündeme getiriliyor. Çok kötü bir kampanya yürütülüyor."

Türk, Milliyet gazetesinde komutanlarla yapılan söyleşilere de değinerek, "Fikret Bila'nın yaptığı söyleşide, komutanlar, 20 yıldan beri Kürt meselesini yanlış gördüklerini, Kürtlerin demokratik taleplerini dikkate almadıklarını söylüyorlar. Hem özeleştiri yapıyorsunuz, ama bugün de aynı yanlışları sürdürüyorsunuz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber