3 yıldır kullanmadığı kredi kartına 140 YTL kart borcu çıkarıldı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Kasım 2007 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkınızda yasal işlem yapılacak!

Yavuz Semerci'nin yazısı

Pazar günü cep telefonunuza çalışmadığınız bir bankadan (Banka ismini vermiyorum. Çünkü aşağıda anlatacağım olay açısından yok aslında birbirlerinden bir farkı) "Sayın Semerci, kredi kartı hesabınızın 44.73 YTL olan asgari tutarı ödenmediği için hakkınızda yasal işlemler başlatılacaktır" mesajı gelirse ne yaparsanız?

Benim canım sıkıldı.

Ertesi gün mesajda yazılı olan numarayı aradım.

Kendimizi tanıttıktan sonra başladı diyalog...

Sayın Semerci, 2005 yılında bankamızdan aldığınız (gönderilen demek istiyor) kredi kartının 3 yıldır üyelik aidatını ödemediğiniz için toplam 140 YTL borcunuz birikmiş. 44 YTL asgari ödeme tutarınız."

Nasıl yani sizden alınmış bir kredi kartım mı var? Bu kredi kartını bir gün bile kullandığımı hatırlamıyorum. Kartımın nerede olduğunu bile bilmiyorum. Lütfen siz bu kartı iptal edin. Ödemeyi de yapayım kapatalım bu borcu..."

"Eğer kartınızı iptal edecekseniz ve hiç kullanmamışsanız, o zaman bu parayı ödemenize gerek yok. Verdiğiniz bilgiye göre kartınızı kaybettiğinizi anlıyorum. Biz öncelikle bu kartı işleme kapatalım."

"Evet çaldırmış veya kaybetmiş de olabilirim. Ama siz işleme kapatılmasıyla uğraşarak vakit kaybetmeyin, kartı iptal edin olsun bitsin..."

"Efendim biz sizin çıkarlarınız ve kartınızın kötü kullanımlarını engelleyebilmek için öncelikle iptal işlemini yapmamız gerekiyor. Acaba yurtdışında kaybetmiş olabilir misiniz?"

Bilmem. Olabilirim. Ama dedim ya yıllardır kullanmıyorum. Çalınmış olsa şimdiye kadar biri kullanırdı değil mi?

"Efendim acaba hangi ülkelerde kaybetmiş olabileceğinize dair bir bilginiz var mı?"

Pardon..

"Ülke ismi verirseniz, o ülkede kullanıma kapatabiliriz."

Deli olacağım. Bu diyalog bir türlü bitmiyor. Ben kartımın iptal edilmesini istiyorum, karşımdaki kişi sürekli kayıp işlemi yapmak istiyor.

Sonunda dayanamıyorum

Hanımefendi, şimdi hatırladım. Söz konusu kart evde, kasada saklı.

"Emin misiniz?"

Evet, evet eminim. Siz şu kartı iptal edin lütfen...

"Efendim iptal etmeniz doğru değil. Bakın kartın pek çok avantajı var. Camınız kırılır, camcı çağrılır. Ambulans hizmeti verilir. Yurtdışında otel rezervasyonlarınız yapılır..."

Özür dilerim ama 3 yıldır tek bir işlem için kullanmadığım (kayıtlarınızda mevcut) kredi kartımın üyelik parası ödenmediği için yasal işleme başvuracağını hem de pazar günü bana bildiren bir bankanın kredi kartını kullanmak istemiyorum. Lütfen, lütfen kartımı iptal edin...

Çağrı merkezindeki bayan ısrarla hangi cehennemde olduğunu dair bilmediğim kartın avantajlarını sıralamaya devam ediyor ben ise her seferinde sesimi biraz daha yükselterek iptal edin talimatı veriyorum. Sonunda pes ediyor ama bakın nasıl?

"Çok özür dilerim Yavuz Bey. Ama biz kartınızın iptal işlemini gerçekleştiremiyoruz. Siz bana irtibat numaralarınızı (bilgilerimi doğrulatırken almasına rağmen) verin. İlgili birime ileteceğim. Sizi iki gün içinde arayacaklar. Bizi aradığınız için teşekkür ederiz. Başka yardım edeceğim bir konu var mı?"

"Kardeşim siz bana yardımcı olmadınız ki" diyorum ama duymadığına eminim.

Lafın sonu:

1) İnsan kullanmadığı kredi kartını neden iptal ettirmez ki!

2) Ve neden bankalar üyelik aidatı ödenmemiş ve alındığı ilk günden bu yana hiç kullanılmayan kredi kartının sahibini tehdit eder. İşin kolayı makul bir süre içinde kullanılmayan kredi kartını iptal etmek değil mi?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber