İstihbarat geldi F-16'lar vurdu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Kasım 2007 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Saygun'a ?İstihbarat gelirse vurun? talimatı üzerine Mehmetçik sınır ötesine geçti. F16'lar ve Skorsky'ler Kuzey Irak'a geçerek PKK'lıların barındığı bir karakolu bombaladı. 'Sıfır noktası'na özel eğitimli komandolar indirildi.

BİLAL ÇETİN ANKARA, ŞIRNAK, HAKKARİ

Başbakan Erdoğan'ın önceki gün görüştüğü Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Saygun'a ?İstihbarat gelirse, sınırı geçip PKK hedeflerini vurun? talimatı verdiği öğrenildi. Dün gece sınırda PKK'lıların bir karakolda barındığı istihbaratı üzerine Türk F16'lar Kuzey Irak'a geçerek hedefi yerle bir etti. Sıfır noktasına askeri hareketlilik ise had safhaya ulaştı.

SAYGUN: HAZIRIZ

Başbakan Tayyip Erdoğan'la önceki akşam görüşen Orgeneral Saygun'un, TSK'nın sınırötesi operasyon için hazır olduğunu ve hükümetten talimat beklediğini söylediği öğrenildi. Erdoğan'ın da operasyon için gereken talimatı verdiği bildirildi.

İLK OPERASYON

Erdoğan-Saygun görüşmesinin ardından Irak sınırında hareketli saatler yaşandı. Dün gece saat 02.00 sıralarında Türk F-16'ları teröristlerin barındığı istihbaratı alınan Saddam döneminden kalma karakolu vurdu. K. Irak'taki yerel yönetim bombalamayı doğruladı. Ardından dün öğle saatlerinde Türk helikopterleri Pir Boşoke bölgesinde boş köyleri vurdu.

ERDOĞAN: HEYETİ BEKLİYORUZ

Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin danışmanlarından oluşan bir heyetin hafta sonunda Ankara'ya gelmesi bekleniyor. Irak heyetiyle birlikte üst düzey Amerikan askeri yetkililerin de PKK'lılara ilişkin bilgileri Ankara'ya getirmesi bekleniyor. İstihbarat bilgisinin K. Irak'taki PKK'lılara ilişkin sıcak istihbaratlar olduğu belirtiliyor. Başbakan Erdoğan'ın da AK Parti MYK toplantısında sınırötesi operasyonun hafta sonu başlayacağı sinyalini verdi. Erdoğan'ın ?Irak'tan haftasonu gelecek heyet bekleniyor. Askeri operasyon kısa zamanda başlayabilir. Kuzey Irak'taki terörü bitirmek için operasyon yapmaktan başka çaremiz kalmadı? dediği öğrenildi.

SIFIR NOKTASINDA ALARM

Erdoğan-Saygun görüşmesinin ardından Irak sınırında hareketlilik arttı. Sınır ötesi operasyonda merkezlerden biri olan Çukurca'nın köylerine askeri sevkiyat yapıldı. 20 araçtan oluşan askeri konvoyla, sınır köylerindeki birliklere takviye yapıldı. Şırnak'ta K. Irak sınırını ayıran Heziy Çayı kıyısında bulunan Çalışkan ve Görümlü kesimindeki karakollara Sikorsky tipi helikopterlerle çok sayıda özel eğitimli komandolar indirildi. Süper Kobra'lar sürekli uçtu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber