14 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 14 Kasım 2007 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL VE BAŞBAKAN ERDOĞAN KÖŞK'TE GÖRÜŞECEK

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarından itibaren başlayacağı Çek Cumhuriyeti ve Azerbaycan temasları nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile haftalık olağan görüşmesi için Çankaya Köşkü'ne çıkacak. (Saat: 15.00)

-GÜRCİSTAN BAŞBAKANI NOGAİDELİ ANKARA'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çalışma ziyareti için Ankara'ya gelen Gürcistan Başbakanı Zurab Nogaideli ile Başbakanlık merkez binada bir araya gelecek. (Saat:11.00)

-Başbakan Erdoğan ile konuğu Nogaideli Başbakanlıkta basın toplantısı yapacak. (Saat:12.30)

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Gürcistan Başbakanı Nogaideli ve beraberindeki heyeti Meclis Divan Salonu'nda kabul edecek.(Saat: 15.00)

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Nogaideli ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

-Başbakan Erdoğan, Nogaideli onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda akşam yemeği verecek. (Saat: 19.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN ÇEK CUMHURİYETİ'NE GİDİYOR

-Başbakan Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Çek Cumhuriyeti'ne gidecek. (Saat: 22.00)

-PLAN BÜTÇE KOMİSYONUNDA DIŞİŞLERİ BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLECEK

-Dışişleri Bakanlığı'nın 2008 yılı bütçesi Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın, başta Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın Ankara ziyaretiyle ilgili protokol tartışmaları hem de başta kuzey Irak olmak üzere diğer dış politika konularında milletvekillerinin eleştirilerini yanıtlaması bekleniyor. (Saat: 10.00)

-AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI FIRAT'IN BASIN TOPLANTISI

-AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyecek. (Saat: 11.00)

-CHP LİDERİ BAYKAL ATATÜRK'Ü ANMA ETKİNLİĞİNDE

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Özel Alpay Tarhan Eğitim Kurumları'ndaki Atatürk'ü Anma Haftası etkinliğinde öğrencilerle bir araya gelecek. (Saat: 11.00)

-DSP, 22. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

-DSP'nin 22. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve partililer Anıtkabir'i ziyaret edecek. Daha sonra Devlet Mezarlığı'nda partinin Onursal Genel Başkanı Bülent Ecevit'in mezarı ziyaret edilecek. Kutlama etkinlikleri DSP genel Başkanı Zeki Sezer'in parti okulunda yapacağı açılış konuşmasıyla başlayacak. (Saat: 10.45/11.30/12.30)

-DTP PARTİ MECLİSİ TOPLANIYOR

-DTP Parti Meclisi, partinin MYK üyelerini seçmek üzere toplanıyor. DTP Genel Merkezi'ndeki toplantı, Genel Başkan Nurettin Demirtaş'ın açılış konuşmasıyla başlayacak. (Saat: 10.00)

-TÜRK TİCARET KANUNU ADALET KOMİSYONUNDA

-Geçen yasama döneminde kanunlaşamayan ve Hükümet tarafından yenilenen Türk Ticaret Kanunu, Adalet Komisyonu'nda görüşülecek. 50 yıl aradan sonra ilk kez köklü değişiklik getiren tasarı, AB'ye uyum çerçevesinde hazırlandı. (Saat:10.00)

-BAKAN GÜLER BENTONİT ÇALIŞTAYINA KATILIYOR

-TÜBİTAK, İTÜ VE MTA işbirliğiyle düzenlenen "Bentonit Çalıştayı" TÜBİTAK Feza Gürsey Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. Çalıştaya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de katılarak bir konuşma yapacak. (Saat: 9.30)

-ASO, SANAYİCİLERE KOSGEB İSTİHDAM DESTEK PAKETİNİ ANLATACAK

-ASO tarafından düzenlenen toplantıda KOSGEB İstihdam Destek Paketi hakkında Ankaralı sanayicilere bilgi verilecek. Toplantının açılışına Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da katılacak. OSTIM Çıraklık Eğitim Vakfı Toplantı Salonu'nda yapılacak toplantıda ASO Başkanı Nurettin Özdebir istihdam destekleri konusundaki ve genel ekonomiye ilişkin görüşlerini açıklayacak. (Saat: 10.30)

-TÜKETİM YAVAŞLAYINCA MALİYE'NİN KASASI DOLMADI

-Vergi iadesinin kaldırılması nedeniyle fiş, fatura alma alışkanlığının terk edilmesi yanında iç tüketimdeki daralmaya bağlı olarak yılın ilk on ayında dolaylı vergi tahsilatı öngörülen düzeye ulaşamadı. Dolaylı verginin geçen yıl yüzde 69.3 olan payı bu yıl yüzde 66.7'de kaldı.

-DOĞUŞ'UN ORTAĞI GENERAL ELECTRIC'TEN BULGARİSTAN'A 363 MİLYON DOLARLIK GAYRİMENKUL YATIRIMI

-Aralık 2006'da Doğuş GYO'ya yüzde 25.5 ortak olarak gayrimenkul geliştirme alanında Türkiye'deki ilk yatırımını yapan GE Real Estate şimdi de Bulgaristan'da 363 milyon dolarlık yeni bir gayrimenkul geliştirme projesini üstlendi. GE, Sofya'da 180 bin metrekarelik modern bir iş ve ticaret merkezi yapacak.

-UZMANLAR UYARIYOR: ?YATARKEN SOBANIZI MUTLAKA SÖNDÜRÜN?

-Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, ısınmak için soba kullanan vatandaşlara ?soğuktan değil, soba zehirlenmelerinden korukun? uyarısında bulunurken, ?yatarken sobanızı mutlaka söndürün?, ?yanan sobaya yeni kömür ilave etmeyin?, ?sobalı odada uyuyorsanız mutlaka kapısını açık bırakın? önerisinde bulundu.

-YARGITAY, ?TEHDİT?TEN MAHKUMİYET İÇİN ?KORKMAK" GEREKMEZ

-Yargıtay 4. Ceza Dairesi, tehdit suçunun oluşması için mağdurun korkup korkmadığının araştırılmasına gerek olmadığına karar verdi.

-RTÜK'ÜN ALMANYA'DAKİ TÜRKLER ARAŞTIRMASI

-RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Üst Kurul üyeleri almanya'da yaşayan Türklerin Televizyon İzleme Eğilimleri Araştırması'nın sonuçlarını RTÜK Konferans salonunda düzenlenecek basın toplantısıyla duyuracak. (Saat: 11.00)

ANKA

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Cumhurbaşkanı Gül'e, Senegal'in Ankara Büyükelçisi Babacar Carlos Mbaye veda ziyaretinde bulunacak, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka güven mektubunu sunacak.

2- Gürcistan Başbakanı'nın Ankara ziyareti...

- Başbakan Erdoğan, çalışma ziyareti için Ankara'ya gelecek Gürcistan Başbakanı Zurab Nogaideli ile Başbakanlık Merkez Bina'da görüşecek.

- Erdoğan ve Nogaideli, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapacak.

- Gürcistan Başbakanı Nogaideli ve beraberindeki heyet, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Cumhurbaşkanı Gül tarafından da kabul edilecek.

- Erdoğan, Nogaideli onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda akşam yemeği verecek.

3- Başbakan Erdoğan, resmi ziyaret için Çek Cumhuriyeti'ne gidecek.

4- TBMM Başkanı Toptan, Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Mecliste düzenlenen diyabet taraması törenine katılacak.

- Toptan, Ankara Barosu Başkanı Ahsen Coşar'ı kabul edecek.

- "14. Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması Final Gecesi ve Ödül Töreni, TBMM Başkanı Toptan'ın da katılımıyla Ankara'da yapılacak.

5- KKTC'nin 24. kuruluş yıldönümü kutlamaları, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın radyo-televizyon konuşmasıyla başlayacak.

- Yıldönümü kutlamalarına, Cumhurbaşkanlığı'nı temsilen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, TBMM'yi temsilen İdare Amiri Fehmi Hüsrev Kutlu, Hükümeti temsilen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni temsilen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu katılacak.

- Çiçek, İsen, Kutlu ve Orgeneral Babaoğlu, KKTC devlet ve hükümet yetkilileri tarafından kabul edilecek.

6- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Brüksel'de bugün sona erecek NATO Askeri Komite toplantısına katılacak.

- Askeri Komite, yeni başkanını seçecek.

7- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ankara'da, özel bir eğitim kurumunca Atatürk Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılacak.

8- Şırnak'ta şehit olan 1'i üsteğmen 4 asker için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tören yapılacak.

9- Bir grup yatırımcı, terör mağdurlarına iletilmek üzere Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e makamında yardım çekini sunacak.

10- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Siirt'te GAP Kalkınma Platformu Yürütme Kurulu toplantısına katılıyor.

11- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Türkiye Bilişim Derneğince Ankara'da düzenlenen, Bilişim 2007 Kongresi'nin açılış törenine katılacak.

12- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türk-İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası tarafından Londra'da düzenlenen toplantıda Türk ekonomisi hakkında bilgi verecek.

13- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da, "Mesleki Eğitim Reformlarını Değerlendirme Uluslararası Konferansı"nın açılış konuşmasını yapacak.

- Çelik, "Bilişim 2007" toplantısına da katılacak.

14- Londra'da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, temasları hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

15- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, "Türkiye Bentolitlerinden Teknolojik Ürünler Elde Edilmesi" projesi kapsamında TÜBİTAK tarafından düzenlenen çalıştaya katılıyor.

16- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ürdün Tarım Bakanı Mustafa Kurunfule ile makamında görüşecek.

17- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara Sanayi Odası tarafından düzenlenen "KOSGEB İstihdam Destekleri Tanıtım Toplantısı"nın açılışında konuşacak.

18- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu, Dışişleri Bakanlığı'nın 2008 yılı bütçesini görüşecek.

- Adalet Komisyonu'nda, Türk Ticaret Kanunu Tasarısı ele alınacak.

- KİT Komisyonu'nda, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile Milli Piyango İdaresi'nin 2005 yılı hesapları denetlenecek.

19- Siyasi partilerden...

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ankara'da, partisinin 22. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşacak.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, parti genel merkezi'nde basın toplantısı yapacak.

20- RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Üst Kurul üyeleri, "Almanya'da Yaşayan Türklerin Televizyon İzleme Eğilimleri Araştırması'nın sonuçlarını Ankara'da basın toplantısıyla açıklayacak.

21- VI. Uluslararası Atatürk Kongresi, Başkent Öğretmenevi'nde oturumlarla sürüyor.

- AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, "Kuruluşundan Atatürk'ün Ölümüne Kadar Anadolu Ajansı" konulu sunum yapacak.

22- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faizleri görüşmek üzere toplanacak.

- Toplantıya ilişkin açıklamanın akşam saatlerinde yapılması bekleniyor.

23- İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK)'nin 23. Toplantısı, İSEDAK Yüksek Düzeyli Uzmanlar Oturumu'yla İstanbul'da başlayacak.

24- Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, Iğdır'da "Ermeni Sorununda Batının Çifte Standardı" konulu konferans verecek.

25- Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, İzmir'de, kurumun çalışmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

26- TOBB ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, Ankara'da düzenlenen "Türkiye Ekonomisindeki Dönüşüm Süreci: Bilgi Kaynakları ve Politika Deneyimlerine Artan Gereksinim" konulu toplantıda konuşacaklar.

27- Toplantı... Kongre... Konferans... Seminer...

- Şekerbank ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) yetkilileri, finans sektörüne ilişkin İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ile Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) işbirliğiyle İstanbul'da düzenlenen 16. Kalite Kongresi sona erecek.

- Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Erhan Kamışlı, Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu ve Akçansa Genel Müdürü Mehmet Göçmen, İstanbul'da basın toplantısı yapacak.

- TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen ve 4 gün sürecek "12. Elektrik Elektronik Bilgisayar Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Kongre ve Sergisi" Eskişehir'de başlayacak.

- İzmir'de "Ege Perakendecilik Konferansı" düzenlenecek. (Saat: 10.00)

- İzmir'de Süt Üreticileri Birliği ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle çocuklarda süt alerjisine yönelik başlatılacak çalışmaya ilişkin bilgi verilmek üzere basın toplantısı yapılacak.

- Türkiye Gazeteciler Federasyonunca Diyarbakır'da "GAP ve Yerel Medya Eğitim Semineri" düzenlenecek.

28- AB'ye uygun hazırlanan "gıda yasası taslağı" görüşe açıldı...

- Herhangi bir gıdanın insan sağlığına zararlı olup olmadığının saptanmasında, gıda tüketiminin nesiller üzerindeki etkileri ile olası kümülatif toksik etkilerine de bakılacak.

- İnsan sağlığı üzerinde gıdadan kaynaklanan doğrudan veya dolaylı bir riskin bildirimine ilişkin "hızlı alarm sistemini" de kapsayan ulusal ve uluslararası bilgi ağı sistemi kurulacak.

29- Hayat kurtaran küçük meblağlar...

- Uygulanmaya 2003 yılında başlayan mikro kredi projesi kapsamında ilk yıl 100-700 YTL arasında verilen kredilerle dar gelirler 70 iş kolunda üretim yapıyor.

- 2006 Nobel Barış Ödüllü uygulamayla iş sahibi olan kadınlar iş veren haline gelirken, bazıları kocalarını yanlarında çalıştırıyor.

30- Futbolda TFF 2. Lig 2. Grup'ta 14. hafta maçları yapılacak.

31- Basketbolda ULEB Avrupa Ligi (C) Grubu'nda 4. hafta maçında Fenerbahçe Ülker, Fransa'da Chorale Roanne ile karşılaşacak.

- FIBA Bayanlar Avrupa Ligi (A) Grubu'nda Fenerbahçe, Macaristan'da MKB Euroleasing Sopron takımı ile karşılaşırken, FIBA Bayanlar Avrupa Kupası'nda (B) Grubu'nda Panküp TED Kayseri Koleji, Romanya'da Basket ICIM Arad takımıyla, (C) Grubu'nda da BOTAŞ Spor, Karadağ'da ZKK Buducnost Podoprica takımıyla oynayacak.

32- Ümit Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti ile yapacağı 2009 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçı için bu ülkeye gidecek.

33- Galatasaray Kulübü'nün olağan Divan Kurulu toplantısı Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılacak.

34- Efes Pilsen, Avrupa kupalarında yarın 377. maçına çıkıyor.

- Fransa'nın Le Mans Sarthe Basket takımıyla karşılaşacak olan Lacivert-beyazlılar, bugüne dek yaptığı maçlarda 235 galibiyet, 141 yenilgi aldı.

- Efes Pilsen, Avrupa kupalarında Fransız takımlarıyla yaptığı 34 maçın 20'sini kazanırken, 14'ünü yitirdi.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber