15 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 15 Kasım 2007 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-CUMHURBAŞKANI GÜL İSTANBUL'DA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sabah saatlerinde Ankara'dan İstanbul'a hareket edecek.

-Cumhurbaşkanı Gül, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'ni ziyaret edecek. (Saat:11.00)

-Gül, şehit üsteğmen Gökhan Yavuz ve şehit piyade er Gökhan Soylu'nun cenaze törenlerine katıldıktan sonra 1. Ordu Komutanlığı'nı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulunacak. (Saat:12.15/13.30/14.40)

-Gül ayrıca, Suudi Arabistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Haşim Bin Abdullah Al-Yamani ve Mısır Arap Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi bakanı Rachıd Muhammed Rachıd'ı kabul edecek. (Saat:16.00/17.00)

-MHP'NİN ANAYASA TEKLİFİ TEPKİ TOPLADI

-DTP milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırılmasını içeren ve devlete karşı işlenen suçlarda dokunulmazlıkların kaldırılmasını öngören anayasa değişiklik teklifi tartışma yarattı. ?CHP'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına genel olarak destek vermesine rağmen AKP'nin teklife karşı çıkması, teklifin Meclis'ten geçmeyeceği şeklinde yorumlandı. Bazı sivil toplum örgütleri ve hukukçuların da karşı çıktığı teklif, dokunulmazlıklar konusunda yeni bir tartışma yarattı.

-DTP'nin de teklifle ilgili tepkisini dile getirmesi bekleniyor.

-SINIRDA HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR

-Türkiye'nin sınırötesindeki PKK kamp ve unsurlarına yönelik başlatması beklenen sınırötesi operasyonun hazırlıkları sürerken sınırda askeri hareketlilik de devam ediyor. Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın ABD ile istihbarat paylaşımının başladığını açıklamasının ardından Başbakan Erdoğan'ın sınırötesinin geçilmediğini söylemesine karşın sınırın Türkiye bölümündeki askeri hareketlilik devam ediyor.

-MECLİS GENEL KURULU TOPLANIYOR

-Genel kurulda, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulları Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısının görüşülmesi sürecek. (Saat:14.00)

-İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BÜTÇESİ KOMİSYONDA

-Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı'nın bütçeleri görüşülecek. (Saat:10.00)

-KİT Komisyonu, RTÜK ve TRT'nin hesaplarını inceleyecek. (Saat:10.30/13.30)

-Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda Almanya'daki Göç Yasası ile ilgili bilgi verecek. (Saat:13.00)

-Dışişleri Komisyonu'nda, terörle mücadele anlaşmalarının kabulüne ilişkin yasa tasarıları görüşülecek. (Saat: 10.00)

-AB Uyum Komisyonu'nda, Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Yasa

Tasarısı ele alınacak. (Saat:13.00)

-KKTC 24 YAŞINDA

-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 24. yılı kutlanıyor.

-Cumhurbaşkanı Talat ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, düzenlenenen tören konuşma yapacak.

-CHP'DE YÖNETİM VE MUHALEFET ARASINDA ?DELEGE? KAVGASI

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, son yaptığı Kuzey Irak açılımı hem parti içinde hem de kamuoyunda geniş yankı ve destek bulurken, kurultay süreci de tartışmalarla beraber işliyor. Muhaliflerin en çok tepki gösterdiği yeni üye yazımlarının yanı sıra, delege seçimleri de şimdiden tartışılmaya başlandı. Son olarak, Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım'ın görevden alınması yönetimle muhalefeti bir kez daha karşı karşıya getirdi. Muhalifler, CHP liderinin muhalefeti güçlenmeden ?delege hesaplarıyla? boğmaya çalışmakla suçlarken, parti yöneticileri bu tür tartışmalardan uzak durmayı tercih ediyor.

-DSP'Lİ MACİT, ?DOĞALGAZ ALIM PROJELERİNİ? MECLİS GÜNDEMİE TAŞIDI

-DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Mısır, Türkmenistan, Azerbaycan ve Yunanistan başta olmak üzere pek çok ülke ile doğalgaz konusunda yapılan projeleri Meclis gündemine taşıdı.

-MEHMET AĞAR'A KONGRE İPTAL TEPKİSİ

-DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın, hafta sonu yapılacak olağanüstü kongreyi ertelemesi, parti içindeki muhaliflerin tepkisini çekti. 22 Temmuz seçimlerinde uğradığı yenilgi sonrası istifasını açıklayan ancak genel başkanlıktan resmen ayrılmayan Ağar'ın bu kongreyi ertelemesi muhalifler tarafından kongrede de hezimete uğrayacağı biçiminde yorumlandı. DP'li muhaliflerin bugün, Ağar'ın kongreyi 2008 Mayıs ayına ertelemesine ilişkin tek taraflı kararını yorumlaması bekleniyor.

-ADALET BAKANI ŞAHİN, İTO'DA KONUŞACAK

-Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Salonu'nda düzenlenecek olan "Milletlerarası Ticari Uyuşmazlıkların Tahkim Yoluyla Çözümüne İlişkin İstanbul Konferansı"nın açılışında konuşacak. (Saat:09.30)

-ULUSLARARASI ATATÜRK KONGRESİ DEVAM EDİYOR

-63 yabancı, 176 yerli toplam 239 araştırmacı ve bilim adamının katıldığı "6.Uluslararası Atatürk Kongresi" Ankara'da devam ediyor. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen kongre yarın sona erecek.

-DÜNYA BANKASI TÜRKİYE'YE 6.2 MİLYAR DOLAR KREDİ VERECEK

-Dünya Bankası ile hazırlanmakta olan 2008-2011 yıllarını kapsayacak Ülke İşbirliği Stratejisi çerçevesinde dört yılda 6,2 milyar dolar kredi kullanılacağı öğrenildi. Yeni dönemde uygulanacak programa sektör kredileri de eklenecek. Böylece sektörel teşvikler Dünya Bankası kredileri ile sağlanacak.

-YABANCILARDAN BORSA'DA 120 MİLYAR DOLARLIK İŞLEM

-Yabancı yatırımcıların İMKB'de yılın ilk on ayındaki alım satım işlemlerinin toplam hacmi 119.9 milyar dolara ulaştı. Ocak-Ekim döneminde İMKB'de 62.4 milyar dolarlık alım, 57.5 milyar dolarlık da satış gerçekleştiren yabancıların net alım tutarı 4.9 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

-Yabancıların İMKB'de 2002 yılında sadece 12.9 milyar dolar olan işlem hacmi, 2003'te 17.3 milyar, 2004'te 37.3 milyar, AB ile müzakerelerin başladığı 2005 yılında 81.2 milyar, 2006'da da 88.5 milyar dolara çıkmıştı.

-TÜRK HALKININ YABANCI MENKUL KIYMET İLGİSİ

-Yurt içi yerleşikler 2003 yılı başından bu yana yabancı menkul kıymet alım satımları yoluyla yurt dışına net olarak 10.7 milyar dolar sermaye çıkardı.

-Bu dönemde Türkler'in yabancı menkul kıymet alımlarının kümülatif tutarı 157.3 milyar, aynı dönemde bu kağıtlarda yaptıkları satışlar da 146.7 milyar dolar olarak gerçekleşti.

-TÜTÜN ALKOL KURUMU'NDA ?01 PHILIP MORRIS GÖRÜŞME ODASINA' MODELİ

-Tütün ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Kazım Çalışkan, kurumda özel şirketler için ?görüşme odası? uygulaması başlattı. Şirket elemanlarının Kurumun odalarına girmesini yasaklayan Çalışkan, alt katta hazırlanan görüşme odasında gerekli işlemlerin yapılması talimatını verdi. Kurumun bağımsızlığını korumak amacıyla başlatılan uygulamaya göre, sigara ya da alkolde özel şirket elemanlarının, herhangi bir işlem için Kuruma geldiklerinde katlara alınmayarak, görüşme odasına yönlendirilmesi ve tüm işlerini bu odada yapması uygulamasına geçildi.

-EUROPEAN TOBACCO TEKEL'DEN VAZGEÇTİ

-European Tobacco AŞ Genel Müdürü Hulusi Kaymaz, Tekel ihalesine katılmaktan vazgeçtiklerini açıkladı. Tekel'in 1,5 milyar doların altında özelleştirilmemesi gerektiğinin altını çizen Kaymaz, ?Tekel'in çok ciddi bir pazar payı var. Türkiye'de Tekel şu anda fiyat olarak 1,5 milyar doların altında satılmamalı. Bunun üst limiti yok. Bu üst limiti ise alıcıların bu konuda yapacağı rekabetin keskinliği belirleyecek? diye konuştu.

-AĞUSTOS İŞSİZLİK VERİLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Ağustos ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)

-TOBB VE İKV, VİZE SORUNUN MASAYA YATIRIYOR

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Türk vatandaşlarına uygulanan vize konusunu uluslararası uzmanların katılımı ile masaya yatırıyor. Bu kapsamda düzenlenecek ilk toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarciklioğlu ve Düselldorf barosu avukatlarından Murat Aksoy katılacak. (Saat: 10.00)

-6. YÖNETİM ZİRVESİ TOPLANIYOR

-İş dünyasının önde gelen isimlerinden ve üst düzey yöneticilerden oluşan bine yakın profesyonelin bir araya geleceği 6. Yönetim Zirvesi gerçekleştirilecek. (Saat:08.45)

-7. ENERJİ ARENASI BAŞLIYOR

-Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek olan 7. Enerji Zirvesi, Lütifi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayacak. (Saat:09.00)

-ÇANKAYA'DAKİ 3'LÜ TOPLANTIDAN SONRA FİLİSTİNLİLER KARAMSAR

-Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün girişimiyle İsrail Cumhurbaşkanı Peres ve Filistin Yönetimi Başkanı Abbas arasındaki görüşmeden sonra Filistinliler Annapolis toplantısı konusunda karamsar. Filistinliler özellikle İsrail Dışişleri Bakanı Livni'den şikayetçi.

-NEVE ŞALOM KURBANLARI ANILIYOR

-Beyoğlu Belediyesi, 15 Kasım 2003 Cumartesi günü Beyoğlu Büyük Hendek ile Kuledibi caddelerinin buluştuğu Neve Şalom Sinagogu önünde meydana gelen patlamanın 4. yıldönümü dolayısıyla bir anma programı düzenleyecek. (Saat:09.25)

-RAPOR KARMAŞASI HASTALARI VE ECZACILARI CANLARINDAN BEZDİRDİ

-Rapor formatlarının bir yılda 7 kez değiştirilmesi eczacıları ve her seferinde rapor değiştirmek zorunda kalan hastaları canlarından bezdirdi.

-TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, ?Eczacıların ve hastaların yaşadığı bu rapor çilesinin, ?raporlarla ilgili sorumluluğun, raporu veren kuruma ait olması' şeklinde düzenleme yapılarak, ivedilikle çözüme kavuşturulması gerekmektedir? dedi.

-EŞİNE CİNSEL İÇERİKLİ MESAJ ÇEKTİ, MAHKEMELİK OLDU

-Kimliğini gizleyerek eşine cinsel içerikli mesajlar çeken koca mahkemelik oldu. Eşinin sadakatini ölçmek için kimliğini gizleyerek mesaj çektiğini belirten kocayı eşi affetmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber