2 öğrenci, 25 YTL'lik kömür parasını ödeyemeyince, öğretmenleri borca karşılık küpelerine el koydu

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 15 Kasım 2007 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir çift rezalet

2 öğrenci, aileleri yoksul olduğu için okulun 25 YTL'lik kömür parasını ödeyemedi. Öğretmenleri borca karşılık çocukların küpelerine el koydu.

Vesile ve Gurbet... Konya Rebii Karatekin İlköğretim Okulu'nda 4. sınıfa giden 2 öğrenci. Çocukların anne ve babası, okul tarafından istenen 25 YTL'lik kömür parasını yoksul oldukları için ödeyemedi. Öğretmenleri Necla Tuğran ise durumu idare edeceğine farklı bir yöntem buldu.

'Cipse para var ama!'

Necla Tuğran, gözüne çocukların kulağındaki küpeleri kestirdi ve hemen çıkarttırdı. Götürüp kuyumcuya bozdurarak okulun "acil olan" 25 YTL'lik kömür parasını ödedi. Daha önce de Gurbet'in annesini borç karşılığı okul temizliğine çağıran öğretmen, "Cips almaya para buluyorlar ama" dedi.

***

Küpeleri yandı

Vesile ve Gurbet, okulun istediği 25 YTL'lik kömür parasını ödeyemedi. Bunun üzerine, sınıf öğretmeni yakacak parasına karşılık kızların altın küpelerini aldı....

Konya'daki Rebii Karatekin İlköğretim Okulu'nda 4'üncü sınıf öğrencisi Vesile Büyükinan (10) ve sınıf arkadaşı Gurbet Doğan, okul tarafından istenen 25 YTL'lik kömür parasını yoksul oldukları için ödemeyedi. İddiaya göre, öğretmen Necla Tuğran, bunun üzerine kızların kulaklarındaki altın küpeleri aldı. Gurbet'in annesi Türkan Doğan, parayı ödeyemedikleri için okulda temizlik yapmaya çağrıldığını söyledi. Eşi çalışmayan ve 3 kızı da aynı okulda okuyan Doğan, "Necla Öğretmen eve geldi. 'Küpe 30 YTL tuttu. Bu sadece bir çocuğun kömür parası' dedi" diye konuştu.

'Cips alıyor ama'

Hurdacılık yaparak 5 kişilik ailesine bakan Hasan Büyükinan da Tuğran'ın "Çocuğunuz cipse para buluyor" dediğini idida etti. 90 YTL'lik küpeleri dedesinin aldığını belirten Vesile ise "Hayatımda aldığım tek hediyeydi" diye gözyaşı döktü. "Aileler yakıt parasını ödememek için farklı yollara başvuruyor" diyen okul yönetimi, "Küpeleri vereceğiz" dedi.

Aliye ÇETİNKAYA


'Arkadaşım üşümesin'

Konya'da kömür parası yüzünden öğrencilerin küpeleri alınırken, Denizli'de ise çok anlamlı bir kampanya başlatıldı. Güzelköy Mehmet Tunç İlköğretim Okulu öğrencileri, "Arkadaşım üşümesin" adlı yardım kampanyası kapsamında, ihtiyaç sahipleri için yakacak ve maddi yardım toplamaya başladı. Öğretmen Emin Ayhan, "Kampanyayı 2 hafta önce başlattık. Bu sürede 1 ton kömür topladık. Amacımız 15 ton kömüre ulaşmak. Destek bekliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber