Meclis'te 4 bin torpilli

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 15 Kasım 2007 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köksal Toptan, Meclis'te işe girmek için kendisine yapılan başvuruların çokluğundan şikayet etti

Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda, TBMM 2008 yılı bütçesinin görüşmeleri sonunda milletvekillerinin sorularını cevaplandıran Toptan, birçok kişinin ücretleri yüksek olduğu için en alt kademeden de olsa Meclis'e işe girmek istediğini belirtti.

Toptan, bu kişilerin daha sonra nasıl olsa bir yolunu bulup diğer kadrolara geçebileceklerini düşündüklerini ifade etti. Toptan, Meclis'te çalışanlarla ilgili bir karar almada da zorluk yaşadıklarını bildirdi.

Toptan, ?Meclis'te çalışan personel sayımız İstanbul ile birlikte aşağı yukarı 5 bin. Bunun en az 4 bininin eskilerden ya da yenilerden birilerinin yakını. Kimseye bir şey söyleyemiyorsunuz. Hepsinin arkasından birileri çıkıyor? dedi. Toptan, Meclis'te 1/4'ünden bir memurun başka kurumlarda 865 YTL alırken, Meclis'te 1765 YTL aldığını, müdür yardımcısının Meclis'te 3 bin 888 YTL alırken, diğer kurumlardaki maaşın ancak bunun üçte biri olduğunu belirtti.

Bülent Arınç'ın yakını

Toptan, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın bir yakının Meclis'te çalışıp çalışmadığı sorusuna karşılık önce, ?Sayın Arınç'ın yakınlarını işe aldığına ihtimal vermiyorum? dedi. Bunun üzerine Genç, ?ihtimal verin? diye seslendi. Toptan, daha sonra kendisine bir not iletildiğini belirterek, sadece ?Burcu Arınç? ın kadroya alınmış olduğunu söyledi.

Ev ve bilgisayar

TOKİ'nin kendisine gönderdiği bir yazı ile Ankara'nın 4 ayrı bölgesinde yapacağı binden fazla konut içinde milletvekillerine de kontenjan ayırabileceğini bildirdiği belirten Toptan, ?Kızılay'daki herhangi bir vatandaş kaç liraya hangi şartlarda alıyorsa, milletvekili arkadaşlar da aynı şartlarda alacak? dedi.

İşbankası'na maaşların yatırılması karşılığı alınan bilgisayarların kasım sonuna kadar dağıtılacağını belirten Toptan, ayrıca Turkcell tarafından Aralık ayı içinde milletvekillerine cep telefonu dağıtılacağını da açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber