İptal ettirilemeyen kredi kartları

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Kasım 2007 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yavuz Semerci'nin yazısı

Yavuz Semerci'nin ilk yazısı için tıklayınız.

Ne kadar çok insan benimle aynı durumdaymış... Herkes merak edip banka ismi soruyor. Tahminim doğru çıktı. Bir okuyucudan gelen aşağıdaki not, pek çok bankada benzer uygulama yapıldığını gösteriyor. Önce içinde geçen bazı isimleri kapatarak o notu aktarayım...

?Yazdığınız banka ile ilgili yazıyı okuduktan sonra aynı durumlarla karşılaşanlardan biri de bendim.

Adım H. Y. Ben de Nişantaşı S. şirketinde çalışırken, X bankasından gelip kart için form doldurtmuşlardı. Ben de posta ile gelen kartı, zarfını bile açmadan hiç kullanmadım.

Ancak önceki salı günü bankadan beni cepten arayıp ulaşamayınca, evden arayarak eşime kredi kartı ile ilgili görüşmem gerektiğini bildirmişler. Ve 212 336 .. ..nolu telefonu aramamı istemişler.

Nitekim aradım. Kredi kartı ile ilgili borcum olduğunu söylediler. Şaşırdım tabii. Miktar da sizinki gibiydi. Ancak kartımın iptal edilmesini istedim ve durumu izah ettiğimde 444 x xxx'i aramam gerektiğini belirttiler. Aradım, müşteri hizmetlerinde karşıma çıkan bayan kredi kartı ile alakalı 47 küsur YTL borcum olduğunu, bunun yanı sıra da 108 YTL yıllık aidat (herhalde 4 yıl civarı) borcum olduğunu belirtti.

Sinirlendim ama neyse terbiyemi bozmadım!. Durumu izah ettim. Sizin bankanızdan kredi kartı hiç kullanmadım. Kullansam girdi çıktı hesap hareketi vs olur. Bizim sadece normal maaşlarımızın yattığı için kullandığım kartınız var. Kredi kartıyla ilgim olmadı. Kartı nereye koyduğumu bile bilmiyorum. Evde bir yerdedir.

Müşteri Hizmetleri'ndeki bayan ?Biraz bekleyin, şöyle-böyledir mutlaka gerekir? gibi ne idüğü belirsiz açıklamalarda bulundu ve beyefendi biz sizi 2 gün sonra ararız veya siz arayın şeklinde görüşmemiz sona erdi. Konuşmamızda kartımın tamamen iptal edilmesini istedim ve kullanmadığım bir kart için böyle bir borcumun olamayacağı belirttim. Böyle de bir saçmalık görmedim.

Ancak bugün yeniden arayacağım bakalım ne ile karşılaşacağım.?

Dün durumu iki bankanın da ilgili birimlerine ilettim. Ve uyardım: ?Ne yaparsanız yapın, hiç değilse insanlara pazar günü mesaj gönderip, yasal işlem yapacağız diye tehdit etmeyin...?

Ben görevimi yaptım. Bir dahaki sefere bankaların adına açıklayacağımdan emin olabilirsiniz!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber