'Vergi iade' kimler için alınabilecek?

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Kasım 2007 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dedeler de geçim indirimi alacak EKONOMİ

2008'de başlayacak asgari geçim indirimi, annesi ve babası olmayan torunlar için de dedelere vergi indirimi sağlayacak. Ayrıca indirim sadece yasal evlilik bağı bulunan eşleri kapsayacak.

VERGİ iadesi sisteminin kaldırılmasından sonra 2008 yılı başında uygulamaya konulacak olan ve milyonlarca çalışanı ilgilendiren ?asgari geçim indirimi' ile ilgili hazırlıklar başladı. İşyerleri, ?Aile Durumu Bildirimi Formu' ile çalışanların medeni durumlarını ve çocuk sayılarını güncellemeye çalışırken, işyerleri için hazırladığı Aile Durumu Bildirimi Formu'nda, asgari geçim indirimine konu olacak ?eş ve çocuklara' da açıklık getirdi. Buna göre asgari geçim indirimine tabi olacak çocukların eğitim görmemişse 18, tahsili devam ediyorsa 25 yaşını doldurmamış olması gerekiyor.

Öz, üvey, evlat edinilmiş, nafakası sağlanılan ve ana babasını kaybetmiş torunlar, asgari geçim indirimine tabi tutulacak. Asgari geçim indiriminde çocukların, indirim için beyan edilmesi için, ihtiyaçlarının mükellefler tarafından sağlanıyor olması yetecek. Geçim indirimine tabi olacak eşler sadece, aralarında yasal evlilik bağı olan kişilerden oluşacak. Yani ?imam nihahlı eş', asgari geçim indirimi için gösterilemeyecek. Maliye, indirimin uygulanması ile ilgili aksaklıkları gidermek ve asgari geçim indiriminin uygulanmasına yönelik eleştirileri yanıtlamak amacıyla bir takip merkezi oluşturacak. Çalışanlar, indirim ile ilgili şikayetlerini bu merkeze bildirebilecek. HÜSEYİN ÖZAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber