Ermenistan, füzelerle Gence ve Mingeçevir'e saldırdı: Çok sayıda ölü var

Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı düzenledi. Saldırılarda çok sayıda sivil enkaz altında kaldı. Ermenistan'ın Gence'ye saldırısında ilk belirlemelere göre 12 sivil hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı. Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'deki sivilleri Scud tipi "Elbrus" balistik füzeleriyle vurduğu tespit edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2020 05:47, Son Güncelleme : 17 Ekim 2020 09:08

Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı gerçekleştirdi. Alçak saldırıda 12 sivilin hayatını kaybettiği, 40 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan ordusunun Gence ve Mingeçevir'e füzelerle saldırdığını duyurdu. Olay yerinden edinilen bilgiye göre, Gence'de füzelerin isabet ettiği bölgede çok sayıda sivil enkaz altında kaldı. Enkaz alanında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Azerbaycan'da olan CNN TÜRK muhabiri Fulya Öztürk saldırının yaşandığı sıcak bölgeden son durumu aktardı. Yaşanan saldırısı sonrası enkaz çalışmaları sırasında açıklama yapan bir vatandaş "Okulun arkasında yer alan bu bölgede çok fazla ev vardı. En az 30 yaralı vardır" dedi.

Olay yerinden bilgi veren Fulya Öztürk, "İnsanlar uykusundaydı biz de uykudaydık. Geçen hafta olduğu gibi Balistik füze atıldı. Söylenen göre enkaz altında 60 70 kişi olduğu tahmin ediliyor. Size çok acı bir haber vereyim. Az önce enkazdan bir bebeğin cansız bedeni çıkarıldı. Kanlar içindeydi. O bebeğin eli benim elime değdi." ifadelerini kullandı.

"HAİN VE ACIMASIZCA"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev yaptığı açıklamada "Hain ve acımasızca sivillere saldırmaya başladılar. Ermenistan'ın saldırısı sonucu ilk bilgilere göre 20'den fazla ev yıkıldı." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN AZERBAYCAN'A DESTEK MESAJI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Can Azerbaycan'ın yanındayız! Ermenistan'ın katilce saldırılarını lanetliyoruz. Ermenistan bir haydut devlet olarak sivilleri öldürüyor. Acımasız katliamlar gerçekleştiriyor. Katiller ve destekçileri hukuku çiğniyor. Gence'ye yapılan saldırılar insanlık suçudur. Ermenistan ve destekçileri savaşın bile hukukunda olmayan katliam şebekesi gibi davranıyor. Bu saldırılar ve katliamlar cezasız kalmayacak. Ermenistan insanlığa karşı suç işlemekten suçludur. İnsanlık ve hukuk adına Ermenistan mahkum edilmelidir. ifadelerini kullandı.

Ermenistan'ın füzeli saldırısı sonucunda Gence'de hayatını kaybeden kişi sayısı 12'ye yükseldi.

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, Ermenistan'ın Gence'deki sivil yerleşim birimlerine yönelik füzeli saldırısında 12 sivilin hayatını kaybettiği ve 40'dan fazla kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev yaptığı açıklamada, saldırının SCAD füzesi ile yapıldığını duyurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber