6 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Adıyaman, Kars, Manisa, Afyonkarahisar, Balıkesir ve Isparta'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulaması başlatıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2020 21:33, Son Güncelleme : 18 Ekim 2020 22:33
6 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

BALIKESİR

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kırsal Bayıryüzügüney Mahallesi'nde bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı duyuruldu.

Açıklamada, çok sayıda temaslı kişinin de bulunduğu mahallede, hastalığın yayılımını önlemek amacıyla alınan karantina kararının bugün saat 18.00'den itibaren geçerli olacağı bildirildi.

Bayıryüzügüney'de 14 gün süresince halkın ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından karşılanacağı öğrenildi.

ISPARTA

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

İlçeye bağlı Sücüllü köyünde, Kovid-19 vakaları tespit edildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla köyde 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi.

Karantinaya alınan köyde jandarma ekipleri önlem aldı, köyün giriş ve çıkışı kapatıldı.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 17 bina karantinaya alındı.

Emirdağ Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararlarla Kovid-19 salgınını önlemek ve vatandaşları salgından korumak için kentteki 17 binada karantina uygulamasının başlatıldığı belirtildi.

Adreslerin paylaşıldığı açıklamada, karantina tedbirlerine uymayanlar hakkında adli ve idari cezai işlem uygulanacağı ifade edildi.

MANİSA

Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı iki mahalle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği korona virüs tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı Durhasan ve Kulalar mahalleleri korona virüs tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantinaya alındı. Demirci Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Demirci Kaymakamlığı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 18 Ekim 2020 tarih ve 2020/10-5 nolu kararı ile Demirci ilçesine bağlı Durhasan ve Kulalar mahalleleri 18 Ekim 2020 tarihinden itibaren, koronavirüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla 14 gün süreyle karantinaya alınmıştır."

KARS

Kars'taki 3 köyde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, salgının yayılmasının engellenmesi, sosyal izolasyon sağlanarak vatandaşların sağlığının korunması amacıyla merkeze bağlı Karakaş ve Arazoğlu köyleri ile Kağızman ilçesine bağlı Değirmendere köyünde karantina uygulanmaya başlandığı bildirildi.

Açıklamada, Kovid-19 tedbirleri kapsamında köylere giriş çıkışların durdurulduğu belirtildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 104 evde karantina uygulanmaya başlandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Karar doğrultusunda farklı mahallelerdeki 104 evde karantina uygulaması başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber