CHP'li Çerçioğlu: Kamu personeli, kurumuna silahıyla girecek mi?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2007 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak'ın, bu sabah makamında silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili olarak, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a, "Bundan sonra güvenlik görevlileri hariç, kamu kurumlarında çalışan personelin, kurumlarına silahla girmemesi konusunda yasaklama getirecek misiniz?" diye sordu.

Çerçioğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Balak'ın öldürülmesinin, kamu kurumlarındaki güvenlik zafiyeti ve bireysel silahlanmanın sonuçlarını bir kez daha gösterdiğini öne sürdü. Kaç kişinin silah taşıma ve bulundurma ruhsatına sahip olduğunu öğrenmek isteyen Çerçioğlu, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

"Kamu kurumlarında, güvenlik görevlileri dışında, üzerinde silah bulunduran personelin, havaalanlarında olduğu gibi silahını neden emanete bırakmayıp üzerinde taşımasına izin verilmektedir?

Bir genelge yayınlayıp, bundan sonra güvenlik görevlileri hariç, kamu kurumlarında çalışan personelin, kurumlarına silahla girmemesi konusunda yasaklama getirecek misiniz?

Bugüne kadar ele geçirilen ruhsatsız silah sayısı kaçtır?

Son 5 yıl içerisinde kamu kurumlarında silahlı saldırıya uğramış vatandaşımız var mıdır?

Bireysel silahlanmayı özendiren program ve reklamları yasaklamayı düşünüyor musunuz?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber