Eşini öldüren kadına 15 yıl hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Kasım 2007 16:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İZMİR Narlıdere İlçesi'nde kendisine sürekli dayak atıp, ters ilişkiye zorladığını öne sürdüğü eşi Cebrail Öztürk'ü bıçaklayarak öldürmekten tutuklu yargılanan Kamile Öztürk (51), 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Oğlu Ahmet Öztürk (25) ise beraat etti.

Olay geçen yıl Ağustos ayında Yenikale Mahallesi Kantarcı Sokak'ta meydana geldi. Cebrail Öztürk (50), kanlar içinde yaralı halde eşi Kamile Öztürk ve ve oğlu Ahmet Öztürk tarafınan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan Cebrail Öztürk yaşamını yitirdi. Polis eşinin eve elindeki bira şişeleriyle geldiğini, sonra da üzerine düştüğünü söyleyen eşi ve oğlunu gözaltına aldı. Adliyeye sevkedilen anne ve oğlu tutuklandı. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopside Cebrail Öztürk'ün kaburga bölgesinde iki bıçak yarası tespit edildi, bu yüzden öldüğü anlaşıldı. Anne- oğul hakkında, ?Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı. Son duruşmaya tutuklu yargılanan Kamile Öztürk ile avukatları katılırken, yargılamanın başında tahliye edilen oğlu Ahmet Öztürk gelmedi. Sanık Kamile Öztürk son savunmasında, ?Evde oğlum uyuyordu. Eşim alkollü ve elinde bira şişeleriyle eve geldi. Ters ilişkiye girmek istedi, üzerime saldırdı. Ben de kendimi korumak amacıyla bıçağı rastgele salladım. Amacım öldürmek değildi, korkutmaktı. Bir anlık öfke sonucu katil oldum. Sizler dosyayı ve halimi gördünüz. Vereceğiniz karara saygılıyım? dedi.

Savcı Berkant Karakaya, sanık ile eşinin aralarında şiddetli geçimsizlik olduğunu, ölenin alkol aldığını ve bu yüzden sık sık kavga ettiklerini vurguladı. Cinayetin ters ilişkiye girme isteği yüzünden çıkan tartışma sonucu işlendiğini belirterek, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını, oğlu Ahmet Öztürk'ün ise berratine karar verilmesini talep etti.

Hakim Faruk Ceyhan başkanlığındaki mahkeme heyeti, Kamile Öztürk'ü önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Cinayetin haksız tahrik altında işlendiğine kanaat getirilip, duruşmalardaki iyi hali de gözönüne alınarak cezası 15 yıl hapse indirildi. Tutuksuz yargılanan Ahmet Öztürk'ün ise ise beraati kararlaştırıldı. Sanık avukatı Kemal Kırlangıç kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber