Rize'deki kanser vakaları, diğer bölgelere göre daha fazla

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2007 23:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Rize Valiliği, yapılan araştırma sonucunda kentteki kanser vakalarında diğer bölgelerden farklı bir artış ve dağılımın mevcut olmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanlığı'nın desteğiyle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi başkanlığında, 9 Eylül Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Çekmece Nükleer Araştırma Merkezi ile kanserle mücadele vakıflarınca radyasyon yükü ölçümü, Ankara Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nce bölge insanında troid kanserlerinde moleküler genetik düzeyde değişiklikler konularında bilimsel araştırma ve taramaların Fındıklı, Pazar ve Ardeşen ilçelerinde yapıldığı belirtildi.

Son 10 yıllık kanser kayıt verilerinin değerlendirildiği kanser sıklığı araştırmasında, Rize ile diğer bölgelerin verileri arasında önemli bir farkın olmadığının görüldüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Mevcut kanser vakaları eğitilmiş elemanlar aracılığıyla bölge hastanelerinin son 10 yıllık verileri dikkate alınarak incelendi.

Yapılan araştırma, 2006 yılında Karadeniz Bölgesi Kanser ve Kanser Riski Faktörleri Araştırması Raporu olarak valiliğimize gönderilmiştir. Sonuç olarak Rize'de kanser vakalarında diğer bölgelerden farklı bir artış ve dağılım mevcut olmadığı gibi troid kanserlerinde radyasyon etimolojisine işaret eden DNA bulgusuna, ayrıca kromozom radyasyonuna maruz kalınma etkisine rastlanmamıştır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber