Sezer'den çifte vetolu Şahin TRT'ye yine aday

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2007 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RTÜK, dün yaptığı toplantıda TRT Genel Müdürlüğü adaylığı için Başbakanlık'a bildirilecek üç ismi İbrahim Şahin, Nurullah Öztürk ve Prof. Dr. Etem Köklükaya olarak belirledi. RTÜK bu ismleri Başbakanlık'a bildirecek. Bakanlar Kurulu da bu üç isimden birini TRT Genel Müdürlüğü'ne atayacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından yeni genel müdür göreve başlayacak.

TRT Genel Müdürlüğü için 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iki kez veto edilen Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin'in adı öne çıkıyor.

TRT Genel Müdürlüğü koltuğuna adaylık için yasal süre içinde toplam

58 kişi başvurda bulunmuştu.

PTT'Yİ KÂRA GEÇİRDİ

10. Cumhurbaşkanı Sezer tarafından iki kez veto edilen Şahin'in, bu sefer TRT Genel Müdürü olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 1962 doğumlu olan Şahin, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Kaymakamlık görevlerinde bulunan Şahin, 2002 yılında Ulaştırma Bakanlığı'nda danışman olarak göreve başladı. 2003-2005 yılları arasında PTT Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Şahin, PTT'nin kâra geçirilmesindeki başarılarıyla dikkat çekti. Şahin, 2005 yılının Nisan ayından bu yana Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı'nı yürütüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber