17 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 17 Kasım 2007 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN TÜRKİYE'YE DÖNÜYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen ?11. Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk Kardeşlik ve İşbirliği Kurultayı'nda konuşma yapacak.

-Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde Türkiye'ye dönecek. Erdoğan'ın, sınırötesi operesyon ve DTP'nin kapatılma davası ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

-MECLİS BAŞKANI TOPTAN ?ÇOCUK POLİTİKASI? TOPLANTISINDA

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Gündem Çocuk: Çocuk Haklarını Tanıtma, Yaygınlaştırma, Uygulama ve Uygulamaları İzleme Derneği'nin ?Türkiye Çocuk Politikası Sonlandırma Toplantısı?na katılacak. (Saat:10.30)

-DTP'NİN KAPATILMASI DAVASI

-Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından DTP hakkında açılan kapatma davasının iç ve dış kamuoyundaki yankıları izleniyor.

-DP'DE MUHALİFLER TOPLANIYOR

-DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın kongre erteleme kararının ardından genel başkan adayı Hayrettin Özaydın ve bazı delegeler bir araya gelecek ve yerel seçimler için çalışma başlatacak. (Saat:10.00)

-BALAK İÇİN TÖREN DÜZENLENİYOR

-Uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak için müdürlükte ve Maliye Bakanlığı'nda tören düzenlenecek. (Saat: 12.00/13.00)

-Balak'ın cenazesi törenlerin ardından Çanakkale'ye gönderilecek ve burada toprağa verilecek.

KATİL ZANLISININ SORGUSU SÜRÜYOR

-Balak'ın katil zanlısı Ahmet Öztürk'ün sorgulamasına devam ediliyor.

-ŞİRKETLERDEN EKONOMİYE 35 MİLYAR DOLARLIK SERMAYE DOPİNGİ

-Yılın ilk on ayında yeni kurulan ve sermaye artırımına giden şirketler aracılığıyla ekonomiye 34.8 milyar dolarlık kaynak girişi yaşandı. Ocak-Ekim döneminde kurulan 46 bin 664 şirkete 7.8 milyar dolar sermaye konurken, 24 bin 135 şirket de toplam 27 milyar dolarlık sermaye artırımına gitti.

-Geçen yılın aynı dönemine göre yeni kurulan şirketlerin ortalama sermaye büyüklüğü yüzde 33 artarak 168 bin dolar, sermaye artırımlarının ortalama tutarı ise yüzde 88 artışla 1.2 milyon dolar oldu.

-HAK-İŞ'TEN "İSTİHDAMSIZ BÜYÜME" ELEŞTİRİSİ

-Hak-İş Konfederasyonu, Türkiye ulusal iş gücü piyasasında istihdamsız bir ekonomik büyümenin olduğunu bildirdi. Tarım sektöründe istihdamın azaldığı, işgücüne katılım oranını düştüğüne işaret eden Hak-İş, kadınların işgücüne katılım oranının son derece düşük olduğuna dikkat çekti.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 5.2 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Gelecek hafta yapılacak ödemeyle birlikte Hazine'nin yılbaşından bu yana toplam itfası 16 milyar 237.2 milyon dolara ulaşacak.

-ŞİŞECAM, KAYITLI SERMAYE TAVANINI 2 MİLYAR YTL'YE ÇIKARACAK

-Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş'nin, 949.4 milyon YTL olan kayıtlı sermaye tavanını 2 milyar YTL'ye çıkarma talebi Kurul kaydına alındı.

-İŞ ARAYANLAR İÇİN PERAKENDE VE PAZARLAMA EN GÖZDE SEKTÖR

-Yenibiriş.com İK Sitesi tarafından 4 bin 221 kişinin katılımıyla yapılan araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 90'ı tam zamanlı işlerde, yüzde 82'si özel sektörde çalışmayı tercih ettiğini belirtirken, perakende sektörünün iş arayanlar açısından en cazip sektörlerin başında geldiği, gelecek bir yıl içinde en yüksek istihdam sağlayacak alanın da pazarlama olduğu ortaya çıktı.

-BABACAN TROYKA TOPLANTISI İÇİN BRÜKSEL'E GİDİYOR

-Dışişleri Bakanları düzeyindeki Türkiye-AB Troykası toplantı, Salı günü Brüksel'de yapılacak. Dışişleri Bakanı Babacan, toplantıya katılmak üzere Pazartesi günü Brüksel'e gidecek. -AB tarafının 301. maddeye ilişkin değişiklik talebini yeniden dile getireceği toplantının DTP'nin kapatılması davasının açılmasının hemen ertesinde gerçekleşeceğine dikkat çekiliyor. Sınır ötesi operasyon konusunun da gündeme gelmesi bekleniyor.

-24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NDE ?ENGELLER? TARTIŞILACAK

-Türkiye Sakatlar Derneği, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, engelli öğretmen ve öğrencilerin yaşadığı sorunların işleneceği bir panel düzenleyecek.

-KÜLTÜR BAKANLIĞI MÜZELERİNE SAHTE ESER SATMAYA ÇALIŞTILAR

-Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müzelere sahte eser satmaya çalışıldığı ortaya çıktı. M.A isimli kişi tarafından Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne iki adet sunak teslim edildiği, bu sunaklara, oluşturulan komisyon tarafından 150 YTL değer biçildiği belirtildi. Bu değeri yeterli bulmayan M.A'nın mahkemeye gitmesi üzerine, mahkemenin belirlediği, aralarında koleksiyoner O.G'nin de bulunduğu, bilirkişiler, sunakların değerinin 16 bin YTL olduğunu açıkladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bilirkişi raporuna itiraz etmesi üzerine yeni belirlenen bilirkişiler eserlerin 150 YTL bile etmeyeceğini, çünkü sahte olduklarını ortaya çıkardı. Bakanlık ise sunaklara 16 bin YTL değer biçen O.G'nin koleksiyonerlik belgesini iptal etti.

-TURİZMDE TÜRKİYE YUNANİSTAN REKABETİ LONDRA METROSUNA YANSIDI

-Yabancı turistleri etkilemek için Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan rekabet, Londra metrosuna sıçradı. Türkiye'nin Londra şehir merkezindeki hemen hemen bütün metro istasyonlarına reklam vermesi üzerine Yunanistan, Türkiye afişlerinin yanına son derece benzer reklamlar vermeye başladı.

ANKA

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da...

- Erdoğan, başkent Bakü'de gerçekleştirilecek "11. Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Kurultayı"na katılarak konuşma yapacak.

- Başbakan Erdoğan, Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk Kardeşlik ve İşbirliği Vakfı'nın geleneksel demir dövme merasimi ile "Orhun ve Yenisey Ödülleri Töreni"ne de katılacak.

- Törende, Başbakan Erdoğan ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e de ödül verilecek.

- Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde Türkiye'ye dönecek.

2- 13. Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde, Türkiye (A) Milli Futbol Takımı, Grubu'nda Norveç ile Oslo'da karşı karşıya gelecek.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Gündem Çocuk: Çocuk Haklarını Tanıtma, Yaygınlaştırma, Uygulama ve Uygulamaları İzleme Derneği'nin Ankara'daki "Türkiye Çocuk Politikası Sonlandırma Toplantısı"na katılacak.

- Toptan, Ahi Yaran Meclis Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Absarılıoğlu ile Anadolu Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Metin Cizreli'yi makamında kabul edecek.

4- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul Valiliği'ni ziyaret edecek.

- Atalay, ziyaretin ardından İstanbul'da alınacak güvenlik önlemlerine ilişkin basın açıklaması yapacak.

5- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, İzmir'de engellilere yönelik etkinliğe katılacak.

6- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul'da bazı okulların hizmete açılması töreni ile TRT İstanbul Radyosu'nda düzenlenen "Radyo Hizmet Ödülleri" törenine katılacak.

7- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Eskişehir'de düzenlenen "Frig Vadisi Kentlerinin Ekonomik Entegrasyonu ve Türk Ekonomisi" konulu panelde konuşma yapacak, bazı temel atma ve açılış törenlerine katılacak, Eskişehir milletvekilleriyle toplantıda bir araya gelecek.

8- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Antalya'da golf kulübünün açılışını yapacak.

- Yıldırım, daha sonra Balıkesir'e giderek, belediye ile TCDD'nin işbirliğiyle yapılan "Kentsel Dönüşüm Projesi" protokol imza törenine katılacak, proje kapsamında oluşturulacak "Gökköy Lojistik Köyü"nde incelemelerde bulunacak.

9- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya Valiliği'nde bakanlığına bağlı kamu kurumlarının yöneticileriyle bir araya gelerek, Antalya'nın sorunlarını ele alacak.

- Eroğlu, daha sonra Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı'nca (BAGEV) düzenlenen, "Sonbahar Zirvesi"ne katılacak.

10- İslam Konferansı Örgütü (İKO) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 23. Toplantısı, kapanış oturumu ile sona erecek.

11- Kosova'da, genel ve yerel seçimler için sandık başına gidiliyor.

- 250 yabancı ve 2 bin 550 yerli gözlemcinin izleyeceği seçimlerin ilk sonuçlarının 2-3 günde, kesin sonuçlarının ay sonunda alınması bekleniyor.

12- Makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürü İhya Balak için MPİ'de ve Maliye Bakanlığında tören düzenlenecek.

13- Trakya'da aşırı yağışların oluşturduğu selden sonraki çalışmalar izleniyor.

14- Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin katılacağı Kızılay Bölge Toplantısı, Erzurum'da yapılacak.

15- IPS İletişim Vakfı/BİA ile UNICEF Türkiye'nin birlikte düzenlediği yerel medya ve yaygın medya temsilcilerine yönelik, "Çocuk Odaklı Habercilik Eğitim Programı" Karaman'da başlayacak.

16- Alman Tur Operatörleri ve Seyahat Acenteleri Birliği'nin (DRV) 57. Yıllık Genel Kurul toplantısı, Antalya'nın Belek beldesinde sona erecek.

17- İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serdar Aktop, suni tohumlama primlerinin ödenmemesine ilişkin basın toplantısı yapacak.

18- Türkiye'nin 5 yıllık hedefleri...

- 2008-2012 dönemini kapsayan 5 yıllık eylem planına göre, 2013 yılına gelindiğinde ihracatın 200 milyar doları aşması bekleniyor.

- Aynı yıl turizm gelirlerinin 40 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

19- Yatırımcı rehberi...

- İMKB'de işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 1,15 oranında değer kazandı.

- ABD Dolarının YTL satış fiyatı yüzde 0,67, avronunki de yüzde 1,03 düşüş gösterdi.

- Yatırım fonlarına katılma belgelerinin haftalık ortalama değer artışı yüzde 0,06 oldu.

20- Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı, 17. Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası 2. eleme grubundaki 4. maçını Çek Cumhuriyeti ile Strelnice kentinde yapacak.

21- Hentbolda, Milli Piyango erkek takımı, Avrupa Kupa Galipleri Kupası 3. tur ilk maçında Macaristan'ın PLER Airport takımıyla Ankara'da, Beşiktaş erkek takımı ise EHF Kupası 3. tur ilk maçında Hırvatistan'ın RK Osijek Elektromadul takımıyla İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

22- Beko Basketbol Ligi'nde 7. hafta karşılaşmalarından 5'i bugün yapılacak.

23- Hentbolda, erkekler ve bayanlar Süper Lig maçlarına devam edilecek.

24- Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası Muğla'da başlıyor.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber