İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

4 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

İzmir, Adıyaman, Gümüşhane ve Afyonkarahisar'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulaması başlatıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2020 23:11, Son Güncelleme : 24 Ekim 2020 23:11
4 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 19 binada karantina uygulaması başlatıldı.

Emirdağ Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararla Kovid-19 salgınını önlemek ve vatandaşları salgından korumak için kentteki 19 binada karantina uygulamasının başlatıldığı belirtildi.

İlgili adreslerin paylaşıldığı açıklamada, karantina tedbirlerine uymayanlar hakkında adli ve idari cezai işlem uygulanacağı ifade edildi.

Adıyaman

Öte yandan Adıyaman'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 110 evde karantina uygulanmaya başlandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Karar doğrultusunda farklı mahallelerdeki 110 ev karantinaya alındı.

Gümüşhane

Gümüşhane'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köyde karantina uygulanmaya başlandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Şiran ilçesinin Paşapınarı köyünde pozitif vaka ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle, virüsün bulaşmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla bir dizi tedbir alındığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu köyde kamu sağlığının korunması amacıyla bugün 18.00'den itibaren karantina tedbiri uygulanmasına karar verildiği kaydedildi.

İzmir

İzmir'in Kiraz ilçesine bağlı kırsal Umurlu Mahallesi, korona virüs vak'a sayısındaki artış nedeniyle karantinaya alındı.

Korona virüs vak'a sayısı yurt genelinde artmaya devam ederken, İzmir'in Kiraz ilçesine bağlı kırsal Umurlu Mahallesinde de vak'a sayılarında ciddi bir artış yaşandı. Yaklaşık bin yüz nüfusu olan mahallede şikayetlerin artması nedeniyle çalışma başlatan Sağlık Bakanlığı ekipleri, son 1 haftada vak'a sayısında ciddi bir artış tespit etti. Vak'a sayısını değerlendiren İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu, mahalleye giriş ve çıkışları sınırlandırarak köyü karantinaya aldı.

İlçe merkezinde vak'a sayısı bakımından bir sıkıntının olmadığını ifade eden Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ise köyde son 1 haftada vak'a sayısında ciddi bir artışın tespit edildiğini ve bu nedenle köyün İzmir Valiliği kararı ile karantinaya alındığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber