Başbakan Erdoğan: PKK, silah bırakarak siyasal platformda yarışı sürdürsün

Haber Giriş : 18 Kasım 2007 00:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'ya ilişkin, ?Ya bunlar silahları bırakarak dağları değil şehri tercih edecekler ve siyasal platformda gerekli olan yarışı sürdürecekler veyahut da şu andaki durumlarını tercih edecekler? dedi. Erdoğan, DTP'ye kapatma davası açılmasıyla ilgili olarak da yargı sürecinin işlediğini belirtirken, ?Biz bir defa demokratik tercihini yapmış, parlamento çatısı altına on binlerce yüz binlerce vatandaşımın oyunu alarak gelmiş olanlara karşı antidemokratik tercihler veya antidemokratik yolları seçmeyiz? diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Çek Cumhuriyeti ve Azerbaycan ziyaretlerinin ardından yurda döndü. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ziyaretleriyle ilgili bilgi veren Erdoğan, gazetecilerin güncel gelişmelerle ilgili sorularını yanıtladı.

?SİLAHI BIRAK, ŞEHİRDE SİYASAL YARIŞA KATIL?

Başbakan Erdoğan, bir soru üzerine terör örgütü PKK'nın silahı bırakması ve siyasal alanda yer almasıyla ilgili sözlerine açıklık getirdi. Erdoğan şöyle konuştu:

?Tercih ortaya koyuyorum. Teröre karşı olan herkesin, bir defa silahtan yana olmaması lazım ya bunlar silahları bırakarak dağları değil şehri tercih edecekler ve siyasal platformda gerekli olan yarışı sürdürecekler veyahut da şu andaki durumlarını tercih edecekler. Bizim bu noktadaki düşüncemiz, arzumuz, istiyoruz ki demokratik bir mücadele yolunu seçmek, ne eli silahlı olmaktır ne silahların çeşidine müracaat etmektir ne de silahlı olan veya silahlı eylem yolunu seçenlerle birlikte olmaktır.?

?HÜKÜMETİN GÖREVİ DEMOKRATİK GÜVENCE?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın DTP'nin kapatılması istemiyle açtığı davayla ilgili soruları yanıtlarken, hükümetin görevinin demokratik ortamı güvence altında sürdürebilmek, demokratik zemini koruma altına alabilmek olduğunu söyledi. Erdoğan, ?Bizim görevimiz budur. Bu ortamı tehdit edenlere karşı gerekli tedbirleri almaktır, ama bunun yanında bir de bu ortamın doğurduğu neticeler sonucunda bir olayın yargı süreci vardır. Ülkenin savcısı vardır adli makamları vardır? dedi.

?YÜZBİNLERCE VATANDAŞIMIN OYUNU ALMIŞ MECLİSE GELMİŞ?

Başbakan Erdoğan, DTP hakkında, AKP olarak demokratik tercih yapanlara yönelik antidemokratik tutum takınmayacaklarını vurguladı. Erdoğan, ?Yürütme olarak bizim tasarrufumuz dışındaki alanların hesabını kimsenin bize sormaması gerekir? diye ekledi. Erdoğan şunları söyledi:

?Biz bir defa demokratik tercihini yapmış, parlamento çatısı altına on binlerce yüz binlerce vatandaşımın oyunu alarak gelmiş olanlara karşı antidemokratik tercihler veya antidemokratik yolları seçmeyiz. Bu bizim AK Parti olarak görüşümüzdür. AK Parti iktidarı olarak da tutumumuzdur.?

SINIR ÖTESİ OPERASYON

Başbakan Erdoğan, terörle mücadele ve olası sınır ötesi operasyon konusunda da kurumların sürekli ve uyumlu bir çalışması olduğunu kaydetti. Genelkurmay Başkanlığı ile de sürekli bir iletişim içinde olduklarını aktaran Erdoğan, ?Bu uyumlu çalışmalar sadece askeri çerçevede değil diplomatik ve siyasi çerçevede de sürüyor? dedi. Erdoğan, ?Nerede neyi ne zaman yapacağımızı da herhalde anonsla yapmayacağız? ifadelerini kullandı.

TALAT'LA AYNI UÇAKTA SOHBET

Erdoğan ziyaretleriyle ilgili bilgi verirken, Çek Cumhuriyeti'nin, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik sürecinde destek verdiğini, Çek yetkililerin bu desteğin süreceğini vurguladıklarını aktardı.

Başbakan Erdoğan ayrıca, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 11. Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk Kardeşlik ve İşbirliği Kurultayı'nın açılış törenine katıldığını hatırlatarak, kurultay çerçevesindeki temasların önemli kararlar alınmasını sağladığını kaydetti. Azerbaycan Devlet Başkanı ilham Aliyev ile de görüşme fırsat bulduklarını dile getiren Erdoğan, bu ülkeye ziyaretinde KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'la da görüştüklerini söyledi. Erdoğan, Talat'la İstanbul'a birlikte geldiklerini ve uzun süre görüşme şansı bulduklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber