Kocaya terlik fırlatmak boşanma nedeni sayıldı

Haber Giriş : 18 Kasım 2007 09:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kocasına terlik fırlatan kadını kusurlu bularak eşlerin boşanmasına hükmetti.

Yakın arkadaşlarının verdiği bir davette, karısının, kendisini terlik fırlatarak kovduğunu belirten K.M. boşanma talebiyle dava açtı. Yerel Mahkeme, terlik fırlatmanın boşanma gerekçesi sayılmayacağına karar vererek davayı reddetti.

Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Daire, terlik fırlatmanın müşterek hayatı temelinden sarsacak bir davranış olduğuna karar vererek şu görüşleri dile getirdi:

?Kocanın eşine bağımsız ev temin etmediği, kadının da davet sırasında kocasına terlik fırlatıp kovduğu anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında müşterek hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru görülmemiştir.?

Öte yandan, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin daha önce de eşe vazo, anahtarlık ve çiçek saksısı fırlatmayı da boşanma gerekçesi saydığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber