Katil, Ziraat'te müfettiş iken meslekten atılmış

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 18 Kasım 2007 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Makamında vurularak öldürülen Milli Piyango Genel Müdürü İhya Balak için dün Ankara'da iki tören düzenlenirken katil zanlısı Ahmet Öztürk'ün üzerinden iki ekstra şarjör çıkması 'katliam' iddiasını gündeme getirdi.

Milli Piyango Personel Vakfı'nın 8 milyon YTL'sinin zimmete geçirildiği iddiasıyla hazırladığı raporu haksız bulunarak görevden alınan eski başmüfettiş Ahmet Öztürk, önceki gün Balak'ı vurarak öldürmüştü. İddialara göre başmüfettişlikten Balak tarafından uzaklaştırılan ve 'tenzil-i rütbe' yapılarak uzman kadrosuna atanan Öztürk, cinayetten bir gün önce de Milli Piyango İdaresi binasına geldi. Milli Piyango Yönetim Kurulu toplantısına girmek isteyen Öztürk başarılı olamadı. Öztürk'ün üzerinden cinayetten sonra iki ekstra şarjör çıkması yönetim kurulu toplantısına girmesi durumunda daha büyük bir katliam gerçekleştirebileceği iddialarını gündeme getirdi. Öztürk hakkındaki başka bir bir iddiaysa hafta başında bir psikiyatri uzmanından rapor aldığı yönünde. Psikolojik tedavi gören Öztürk'ün cinayetten sonra polisler geldiğinde dengesiz davranışlar sergilemesi de dikkat çekmişti.

Bu arada katil zanlısı Öztürk'ün 1992 yılında müfettiş olarak görev yaptığı Ziraat Bankası'nda 'belgelerde tahrifat yaparak fazla kredi alma' suçundan dolayı memuriyetten atıldığı, daha sonra disiplin affıyla geri döndüğü de ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber