Gelir İdaresi'nde atama heyecanı

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 18 Kasım 2007 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Neşe Karanfil

Osman Arıoğlu'nun 16 Kasım itibariyle resmen emekliye ayrılması Gelir İdaresi Başkanlığı'nda atama sürecini başlattı. Mehmet Akif Ulusoy'un vekâlet ettiği başkanlık koltuğuna artık asaleten oturması bekleniyor. Ulusoy'un başkan olarak atanmasından sonra "idare"de bir genel müdür yardımcılığı ile Büyük Mükellef Vergi Daire Başkanlığı boşalacak. Büyük Mükellef Vergi Dairesi Başkanlığı için Mehmet Kilci'nin adı geçiyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı kurulduktan sonra Gelirler Genel Müdürlüğü'ne vekâlet eden Osman Arıoğlu kurumun ilk başkanı oldu. Ancak atama kararı Cumhurbaşkanlığı'ndan geri geldiği için Arıoğlu genel başkan yardımcısı unvanı üzerinden "idare"ye atandı ve başkanlığa da vekâlet etti. Emekliliğini isteyen Arıoğlu resmi olarak 16 Kasım tarihinde yani cuma günü emekliye ayrıldı.

Gelir İdaresi'nde boşluğa meydan vermemek için de asaleten kim atanacaksa o kişiye vekâlet verilmesi ilkesi benimsendi. Bu nedenle Büyük Mükellefler Daire Başkanı ve Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Akif Ulusoy vekâleten Gelir İdaresi Başkanı oldu. Ancak Arıoğlu'nun resmen emekli olmasının ardından artık Ulusoy'un da asaleten atanması bekleniyor.

Kilci'nin adı geçiyor

Ulusoy'un başkan olmasının ardından hem başkan yardımcılığı hem de Büyük Mükellef Vergi Dairesi Başkanı koltuğu boşalacak. Büyük Mükellef Vergi Dairesi Başkanlığı ise kritik öneme sahip. IMF'nin ısrarıyla oluşturulan bu daire belirli büyüklüğün üstündeki belli başlı mükelleflerden sorumlu. Şu anda büyük mükelleflerin daha iyi takip edilebilmesi için yeni bir denetim modeli üzerinde de duruluyor. Hesap uzmanları, maliye müfettişleri ile gelirler kontrolörlerinin hangi sektör grubundaki büyük mükellefleri denetleyeceği üzerinde bir çalışma yapılıyor. Daire başkanlığı için en şanslı ismin Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Kilci olduğu söyleniyor. İdarede denetimden sorumlu olan Kilci'nin adı başkanlık için de geçmişti. Ancak maliye müfettişi olduğu için "şansı az" kabul ediliyordu.

Bu arada, Mehmet Akif Ulusoy'un Gelir İdaresi Başkanlığına atanmasıyla boşalan Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığına, İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Koç'un atanması bekleniyor.

Maliye Bakanlığının yürüttüğü yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığına İstanbul Defterdarı Şükrü Dilaver, Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı görevine ise aynı kentte görevli Maliye Başmüfettişi İbrahim Saydam'ın atanması bekleniyor. Adana Vergi Dairesi Başkanlığı görevine ise Muğla Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy getiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber