Memurlar grevli toplu sözleşme istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2007 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, memurların, grevli toplu sözleşme hakkına mutlaka ulaşması gerektiğini, bunun için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Genel Başkan Akyıldız, Trabzon'da düzenlenen Türk Enerji-Sen Doğu Karadeniz Şubesi 3. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, sendikalarının Türkiye'deki en ciddi sivil toplum kuruluşlarından olduğunu belirtti. Akyıldız, ''Bu, önemli bir büyüklüğü ve gücü ortaya koymaktadır. Küçük hesapların peşinde olsaydık böyle bir sorumluluğu taşıyamazdık. 350'ye yakın milletvekili bulunan bir siyasi irade karşısında bu denli kararlı politikalar izlememiz mümkün olmazdı. Siyasi irade, kendi gücüne rağmen Kamu-Sen'in gücünün de farkındadır'' dedi.

Sendikalarının siyasette hesabı olmadığını ifade eden Akyıldız, ''Genel seçimler akabinde toplu pazarlık masasına oturduk. Bu masada kamu çalışanlarının haklarını korumak için elimizdeki malzemeyi nasıl kullanırız, onun hesabını yaptık'' diye konuştu.

Türkiye'de işçi sendikacılığının elindeki olanaklarla memur sendikacılığının olanaklarının aynı olmadığını savunan Akyıldız, şunları söyledi: ''Bizim grev ve toplu sözleşme hakkımızın önündeki engeller kaldırılmalıdır. Memurlar, grevli toplu sözleşme hakkına mutlaka ulaşmalıdır, bunun için elimizden geleni yapacağız. Engeller kaldırılmazsa siyasi irade, kamu çalışanlarının haklarının önündeki tek engel olarak kalır.''

Sendikaları hakkında, hükümetle yapılan memur maaş zamlarıyla ilgili oturumlar üzerinden karalama kampanyası yapıldığını iddia eden Akyıldız, şöyle devam etti: ''Bindiğimiz dalı kesecek kadar aptal değiliz. Demokrasiye inanırsanız yaşamasını sağlarsınız. Ama demokrasiye inanmayıp demokrasiyi kullanan bazı sendikalar var. Bizimle aynı kulvarda koşan sendikalardan biri, zamlar için sürdürülen toplu görüşmelere katılmayacak, toplantılara gelmeyecek, kamu çalışanlarının haklarını korumak ve geliştirmek için gayret sarf etmeyecek, dışarıda da ondan sonra ahkam kesecek. Biz yüzde 2 artı yüzde 2'nin altına imza atmışız. Sen toplantılarda yoktun ki nereden bileceksin.''

Akyıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme talepleri olduğunu, bunun için pek çok bakanı devreye koyduklarını kaydederek, ''Umarım yarın ya da Salı günü cevabını alırız. Siyasetin ne kadar samimi olduğunu görmek istiyoruz. İnandığımız talepleri iyi niyetle Başbakan'ın karşısına koyarsak netice alacağımıza inanıyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber