BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu: DTP'nin kapatılmasına karşıyız

Haber Giriş : 19 Kasım 2007 02:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, siyasal partilerin kapatılmasına karşı olduklarını belirterek, "Ancak herşeye rağmen sorunun yargı yoluyla çözülmesinden yanayız" dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu, Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün'ün, görevini Eyüp Gökhan Özekin'e devretmesi nedeniyle Enerji Otel'de düzenlenen törene katıldı. Burada konuşan Yazıcıoğlu, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle ulusun öfkesinin kabardığını, "milli heyecanın milli çığlık haline geldiğini" söyledi. Yazıcıoğlu, "sokak milliyetçiliğinden" değil düşünce aksiyonundan yana olduklarını kaydetti.

Ortadoğu'da kalıcı bir barışa her zaman katkıya hazır olduklarını dile getiren Yazıcıoğlu, "Ama İsrail Cumhurbaşkanı'nın, bombaladığı binanın altından çıkartılan bebeğin mavi emziğiyle gelmesini ve böylece insanlıktan özür dileyerek konuşmasına başlamasını isterdim" diye konuştu.

-DTP HAKKINDAKİ KAPATMA DAVASI- Partilerin kapatılmasına karşı olduklarını ifade eden Yazıcıoğlu, partilerin ulus tarafından sandıkta cezalandırılması ya da ödüllendirilmesi gerektiğini söyledi.

Örgütle siyasal partinin birbirinden ayrılması gerektiğini ifade eden Yazıcıoğlu, "Biz, herşeye rağmen sorunun yargı yoluyla çözülmesinden yanayız. Elinde otomatik tüfeğiyle, eşkıya elbisesiyle milletvekili istemiyoruz. İkisini birlikte götürmek, hiçbir milletin kaldıracağı bir davranış olamaz" dedi.

Yazıcıoğlu, DTP'li milletvekili Fatma Kurtulan'a ait olduğu iddia edilen fotoğraflarla ilgili olarak da "Milletvekili, bu fotoğrafın kendisine ait olmadığını söylüyor. Eğer öyleyse kendisi derhal dokunulmazlığının kaldırılarak, bu fotoğrafın kriminal incelemeden geçirilmesini ve kendisi hakkında soruşturma açılmasını istemeli ya da Cumhuriyet Savcılığı gerekli incelemeyi yapmalıdır. Milletimiz, bu görüntüden rahatsızdır" diye konuştu.

Türkiye'nin Irak sınırının güvenliği tesis etmeye yeterli olmadığını savunan Yazıcıoğlu, "Türk ordusu, sırtını Gabar'a dayayarak devletimizi korumalıdır. Sınırlarımız uydudan takip edilmelidir. Derhal Terörle Mücadele Yasası değişmeli, terör suçlarına idam cezası getirilmelidir" dedi.

Yazıcıoğlu, sınır ve sınır ötesinde de özel birliklerle terörle mücadele yapılması gerektiği yönündeki görüşünü de dile getirerek, örgüte lojistik destek veren unsurlara karşı devletin her türlü mücadeleyi vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber