ÖDP Genel Başkanı: DTP'ye dokunmayın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2007 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özgürlük ve Dayanışma Partisi(ÖDP) Genel Başkanı Ufuk Uras, Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Kürt sorunun demokratik ve barışçıl çözümü için önemli bir imkan olduğunu savunarak, "Bu imkanı kaçırmayın, DTP'ye dokunmayın" dedi.

Partisi tarafından 'Bosna olmayalım, bir arada yaşamı savunalım! Ülkede, bölgede ve dünyada barış' başlığıyla Taksim Meydanı'nda düzenlenen programa katılan Uras, yaklaşık 150 kişilik grupla Galatasaray Meydanına doğru yürüdü.

Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken Ufuk Uras burada yaptığı açıklamada, Kürt sorunun daha fazla demokrasi ve daha fazla özgürlükle çözülebileceğini söyledi. Uras, "Bir kez daha vurguluyoruz; DTP, Kürt sorunun barışçıl ve demokratik çözümü için önemli bir imkandır. Bu imkanı kaçırmayın, DTP'ye dokunmayın." dedi.

Terör örgütü PKK'ya da mesaj gönderen Uras, hem Kürt yurttaşlara hem de tüm topluma acı çektiren silahlı saldırılardan, bombalamalardan ve mayınlı saldırılardan vazgeçmelerini istedi. Kürt sorunun toplumsal bir sorun olduğunu ifade eden Uras, konuyu bir asayiş sorunu olarak görmekten vazgeçilmesi gerektiğini belirtti. Uras, ülkeyi bölgesel bir çatışmanın parçası yapacak olan sınır ötesi operasyondan da vazgeçilmesini savundu.

ÖDP'li grup Ufuk Uras'ın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber