3 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Giresun'un Eynesil ilçesine bağlı Ören beldesinde bir mahalle, Kütahya'nın Pazarlar ilçesine bağlı Yapak köyü ve Burdur'un Yeşilova ilçesine bağlı Büyükyaka köyü karantinaya alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2020 15:10, Son Güncelleme : 01 Kasım 2020 15:15
3 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

KÜTAHYA

Kütahya'nın Pazarlar ilçesine bağlı Yapak köyü artan korona virüs nedeniyle 15 gün karantinaya alınırken, ilçedeki tüm berber ve kuaförler ise 1 hafta kapatıldı.

Pazarlar ilçe merkezi ve köylerde korona virüs vakalarının artması sebebiyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yeni tedbirler alındı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 30 Ekim tarihinden itibaren Yapak köyünün 15 gün süreyle karantinaya alınmasına, ilçe merkezine taşımalı eğitimle gelen öğrencilerin eğitimine 15 gün ara verilmesine, ilçe merkezi ve köylerdeki kahvehanelerin saat 21.00'den itibaren kapalı olmasına, ilçe merkezi ve köylerdeki berberlerin 1 hafta süre ile tamamen kapatılmasına, 100 metrekareden daha küçük bakkal/market işletmelerinin ürün satışlarını şerit çekilerek ve sosyal mesafe korunarak yapmasına ve ilçe merkezi ile köylerdeki tüm restoran, fastfood işletmelerinin saat 22.00'den itibaren sadece paket servisi yapmalarına izin verilmesine karar verildi.

Pazarlar Kaymakamı Mehmet Soylu, "Tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen korona virüs salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek adına yeni tedbirler aldık. Devletimizin tüm kurumları ile bu salgının yayılması ve vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesini engellemek için tedbirleri aldık. Vatandaşlarımızı aldığımız tedbirlere kendi sağlığımız için uymaya davet ediyorum" dedi.

BURDUR

Burdur'un Yeşilova ilçesine bağlı Büyükyaka köyü pozitif Covid-19 vakalarının artması sebebiyle karantinaya alındı.

Yeşilova Kaymakamlığı tarafından resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Büyükyaka köyünde Covid-19 vaka sayısının artması, buna bağlı olarak temaslı sayısındaki ciddi artış sebebiyle köyümüze giriş ve çıkışların sınırlandırılması ihtiyacını doğurmuştur. 31/10/2020 tarih ve 131 sayılı İlçe Hıfzıssıhha Kurul kararı ile 31/10/2020 saat 23.59'dan itibaren köy karantinası başlamıştır" açıklaması yapıldı.

Yeşilova İlçe Jandarma Komutanlığı da köy girişlerini kapattı.

GİRESUN

Giresun'un Eynesil ilçesine bağlı Ören beldesinde bir mahalle karantinaya alındı.

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, korona virüsün yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla Ören beldesindeki Belen Mahallesi'nde dün gece yarısından itibaren karantina uygulanması kararı aldı. Konuyla ilgili kararı Belen Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kara sosyal medya hesaplarından paylaşarak, mahalle halkına uyarılara ve kurallara uyulması konusunda çağrıda bulundu. Muhtar Kara yaptığı paylaşımda, "Belen Mahallemiz Gümüşlü Deresi, Kale yanı arasında Covid-19 vaka sayısının fazla olmasından dolayı dün gece 24'den itibaren Eynesil Hıfzıssıhha kararı ile 14 gün karantinaya alınmıştır. Buradan Ortabağ'a yaya, araç girişi ve çıkışı yasaklanmıştır. Vatandaşlarımın kendi sağlıkları ve ceza almamaları için kurallara uymaları önemle rica olunur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber