Okul'da küpeleri alınan çocuğa psikolojik destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2007 12:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, okulda küpeleri alınan çocuğun psikolojisinin düzeltilmesi için Rehberlik Araştırma Merkezi ile bir program uygulayacaklarını söyledi.

Şahin, bir öğrencinin yakıt parası ödemediği gerekçesiyle küpelerinin alındığı yolundaki iddialarla ilgili, müdürlük toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, 410 bin öğrenci ve 18 bin öğretmen ile Konya'da eğitim öğretimi en iyi şekilde sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

Bu süreçte kamuoyunu, öğretmenleri, okul müdürlerini sıkıntıya sokan, velileri endişeye sürükleyen bazı olaylar yaşanabildiğini ifade eden Şahin, bunlardan birisinin de Rebii Karatekin İlköğretim Okulu'nda olduğunu kaydetti.

Olayla ilgili bazı iddiaların ortaya atıldığını, müdürlük olarak da konuyu incelemeye aldıklarını vurgulayan Şahin, şunları söyledi:

"Yapılan araştırma sonuçlanana kadar kimseyi doğrudan suçlayamayız. Araştırmanın sonucuna göre hata kiminse onunla ilgili bir süreç başlar. Okul müdürü, öğretmen, veli ya da bir başkası... Hata kiminse sonucuna katlanacaklar. Olayla ilgili 'bunlar haklı, şunlar haksız' diye iddialar var. Sonuçta olayda birbirini tutmayan durumlar var. Bütün iddiaların doğru olma ihtimali de var. Ama araştırma yapmadan açıklama yapmamız doğru değil. Son günlerde yapılan haberlerde bazı kişiler suçluymuş gibi gösterildi. Kimin hatalı olduğu yakında ortaya çıkacak."

Müfettişlerin konuyu incelediğini belirten Şahin, "kendilerinden en fazla 2 ay içinde raporlarını sunmalarını istedik. Bu konunun en kısa sürede sonuçlanmasını istiyoruz. Olayla ilgili inceleme sürüyor. Okul müdürü ve öğretmen, incelemenin sonuçlanmasını beklemek zorunda değil, hukuki haklarını kullanarak dava açabilirler" diye konuştu.

Şahin, bir öğrencinin okulda küpe takmasının da doğru olmadığını belirterek, "oyun sırasında küpe yüzünden öğrencinin kulağı yırtılsa ya da kapkaçla küpe çalınsa bize 'neden yasak olduğu halde öğrenci küpe takıyor' diye sormazlar mı? Bunu da göz ardı edemeyiz" dedi.

Bazı basın organlarında yer alan haberlerde, Konya'da bir okulda 4. sınıf öğrencisi V.B'nin yakıt parası ödemedikleri gerekçesiyle öğretmeni tarafından küpelerinin alındığı, daha sonra ise eşofmanı olmadığı için de okula kabul edilmediği iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber