Cep telefonunu gasp edene 10 yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2007 12:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Adana'da babası ABD'li annesi Türk olan 19 yaşındaki Coleman A.Christopher'in cep telefonunu gasp ettiği öne sürülen 2 sanıktan birine 10 yıl hapis cezası verilirken, diğeri beraat etti.

Toros Caddesi'nde 9 Haziran 2006'da arkadaşı Abdullah Uyanık ile gezen Christopher'in yanına gelen 22 yaşındaki Ferhat Çuhalı ve garson 20 yaşındaki Hilmi Gürfer, iddiaya göre bıçak ve tabancayla tehdit ettikleri Christopher'in cep telefonunu gasp edip kaçtı. Polislerin yaptığı araştırma sonucu Çuhalı ve Gürfer yakalandı. Polis, cep telefonu Çuhalı'da bulundu. 27 Haziran'da tutuklanan Çuhalı, Adana 5'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın karar duruşmasında, suçlamayı kabul etmedi. Christopher ile tanıştıklarını iddia eden Çuhalı, ?Olay günü karşılaştık. Kız arkadaşımla görüşmek için telefon lazım oldu. İstedim, verdi. Telefonunu 1 saat sonra teslim edeceğimi söyledim. Kız arkadaşımla konuşmam uzun sürdü. Sözleştiğimiz saatte gidemedim. Eve gittim. Askerden izinli gelmiştim. Askere giderken telefonu vermeyi unuttum. Telefonu istediğimde diğer sanık yanımda bulunmuyordu? dedi. Gürfer ise, ?Telefonun alınması, istenmesi sırasında Ferhat'ın yanında değildim. Bu olaydan 2 yıl önce Ferhat ile görüşmüştüm. Suçu işlemedim? diyerek beraatını istedi.

Annesi 51 yaşındaki Suna ile duruşmaya gelen Coleman A. Christopher, sanıklardan şikayetçi oldu. Arkadaşı Abdullah Uyanık ile gezerken iki kişinin yanına yaklaştığını belirten Christopher, ?Bana ?Senin arkadaşın Kasım ile sorunun varmış. Onu konuşup halledeceğiz' dediler. Ben de ?Yyok öyle bir sorunum' dedim. Arkadaşım mağazaya girmişti. Ben dışarıda sigara içiyordum. Ferhat bana bıçak çekti, diğeri de silah çıkardı. ?Cep telefonunu ver' dedi. Vermek istemeyince ?Zorla alırız' deyince telefonumu vermek zorunda kaldım. ?Gel bizimle' diyerek beni 30 adım ileriye götürdüler. ?Sen burada bekle' diyerek yanımdan kaçtılar. Oradakilerden yardım istedim. Ancak, hiç kimse yardımcı olmadı, ben de polise gittim? dedi.

Mahkeme heyeti, Çuhalı'yı bıçak göstererek gasp olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla 10 yıl hapse mahkum etti. Gürfer ise kanıt yetersizliğinden beraat etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber