Emekli subaylar, dernek faaliyeti için OYAK'tan yardım almamış

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2007 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Merkezi, 19 Kasım 2007 tarihinde (bugün) Yeni Şafak gazetesindeki 'General Holding' başlıklı haberde yer alan iddiaları yalanladı.

TESUD Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu, projelerine Genelkurmay ve Oyak'tan hiçbir destek alınmadığını bildirdi.

Emekli subayların kurduğu TESUD adlı dernek, Yeni Şafak gazetesinde yer alan manşetteki 'General Holding' adlı haberle ilgili açıklama yaptı. TESUD Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Emekli Tümgeneral Küçükoğlu tarafından yapılan açıklamada, dernekleriyle ilgili önem arz eden faaliyetleri kapsamında yayınlanan haber içeriğinin bazı bölümlerinin gerçeği yansıtmadığının tespit edildiği belirtildi.

TESUD Genel Başkanı Küçükoğlu'nun, hiçbir basın kuruluşuna ve basın mensubuna haberle ilgili bu tür açıklamalar ve beyanatta bulunmadığı ileri sürüldü. TESUD'un kısa, orta ve uzun vadede hayata geçireceği projelerde Genelkurmay ve Oyak'ın hiçbir destek ve yardımının öngörülmediğini belirten Tümgeneral Küçükoğlu, açıklamasında şunlara değindi:

"TESUD'un ileriye yönelik holding kurulması ile ilgili bir projesi kesinlikle bulunmamaktadır. Söz konusu basın kuruluşlarının bu haberi TESUD'un web sitesinde yer alan bilgilerin yanlış ve maksatlı yorumlanması neticesinde konular saptırılarak talihsiz bir haber olarak yayınlandığı değerlendirilmektedir. Genelkurmay Başkanlığı ile TESUD arasında herhangi bir emir komuta ve organik bağ mevcut değildir. Ayrıca, OYAK ile TESUD arasında da hiçbir bağlantı ve karşı duruş bulunmamaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber