20 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 20 Kasım 2007 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA HABER AJASI HABERLERİ

-AKP, CHP VE MHP GRUPLARI TOPLANIYOR

-Meclis'te, parti grup toplantıları yapılıyor. Sırasıyla, MHP, AKP ve CHP gurupları toplanacak. Parti genel başkanları, son siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmeler yapacak. (Saat:10.30/11.30/13.30)

-ATO'DA ÖDÜL TÖRENİ

-ATO'da, 2005-2006 yıllarında en çok vergi veren üyeler için ödül töreni düzenleniyor. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katılıyor. (Saat:10.00)

-Törende Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra Devlet Bakanları Cemil Çiçek ve Nazım Ekren, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bayındırlık Bakanı Nafiz Özak, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da hazır bulunacak.

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Gül, ?8. Ulusal Çocuk Forumu?, Marmara Vakfı, Türkiye Milli Kültür Vakfı, İş Dünyası Vakfı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası heyetlerini Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:12.00/14.30/14.50/15.10/15.30)

GÜL GÜRCİSTAN'A GİDİYOR

-Cumhurbaşkanı Gül, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının Gürcistan-Türkiye bağlantısının imza törenine katılmak üzere Gürcistan'a gidecek. Gül, hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda açıklama yapacak. (Saat:18.15)

-YASED'İN GELENEKSEL SONBAHAR RESEPSİYONU

-Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), geleneksel sonbahar resepsiyonu veriyor. Resepsiyona, Başbakan Erdoğan da katılıyor.(Saat:19.15)

-YASED Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumhurbaşkanı Gül'ü Çankaya Köşkü'nde ziyaret ediyor. (Saat:14.00)

-BİLİM VE TEKNOLOJİ YÜKSEK KURULU TOPLANIYOR

-Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. (Saat:14.30)

-İRAN ENERJİ BAKANI FETTAH ANKARA'DA

-İran Enerji Bakanı Perviz Fettah, Enerji Bakanı Hilmi Güler'in konuğu olarak Türkiye'ye geliyor.

-Fettah, Başbakan Erdoğan tarafından Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edilecek. (Saat:17.30)

-MECLİS GENEL KURULU TOPLANIYOR

-TBMM Genel Kurulu'nda, geçen hafta görüşülmesine başlanan ve 3 maddesi kabul edilen Ceza ve Tutukevi İzleme Kurulları Kanununda değişiklik öngören yasa tasarısının görüşülmesine devam edilecek. (Saat:15.00)

-HAZİNE BÜTÇESİ PLAN BÜTÇE KOMİSYONU'NDA

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Hazine ve DPT Müsteşarlıkları, SPK, BDDK, Türkiye İstatistik Kurumu ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlıkları'nın 2008 yılı bütçeleri görüşülecek. (Saat:10.00)

-AKP YİNE KAMPA GİRİYOR

-AKP, geleneksel hale getirdiği İstişare ve Değerlendirme Toplantısını 22 Temmuz seçimlerinin ardından ilk defa Cuma günü gerçekleştirecek. Toplantıda başta yeni Anayasa olmak üzere TBMM'nin yeni dönemindeki çalışmaları masaya yatırılacak ve milletvekillerinin görüşleri alınacak.

-Yılda 2 defa düzenlenen kamp, Kızılcahamam Asya Termal Otel'de yapılacak. Açılış konuşmasının ardından basına kapalı olarak gerçekleştirilecek kamp süresince otele başka müşteri alınmayacak.

-CHP ÖRGÜTLERİNE ?KURULTAY SÜRECİNİ DEMOKRATİK İŞLETİN? MEKTUBU

-CHP'de tartışmalı kurultay süreci devam ederken, adı genel başkan adayları arasında gösterilen Demokratik Değişim Hareketi lideri eski Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay, parti örgütlerine bir mektup gönderdi. Tomanbay mektubunda, parti yönetiminin kurultay sürecini anti demokratik uygulamalarla yürüttüğün belirterek, ?demokratik yarış? çağrısında bulundu.

-CHP'DE HEM YÖNETİM HEM MUHALİFLER ?BÖLGE TOPLANTILARI? YAPACAK

-Kurultay süreci başlayan CHP'de hem yönetim hem de muhalifler bölge toplantıları yapacak. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 24 Kasım'da Adana'da, 25 Kasım'da da Kocaeli'de yapılacak bölge toplantılarına katılacak. Toplantının gündemi ise yarın yapılacak Merkez Yönetim Kurulu toplantısında şekillenecek. Genel Başkanlığa aday olacağını açıklayan Haluk Koç, ilk ziyaretini Trakya bölgesine yapacak. Eski Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay ise, Artvin, Rize ve Trabzon'da çeşitli temaslarda bulunacak.

-DSP'DEN TRAKYA RAPORU: ?FELAKETİN NEDENİ SİYASİ KAYIRMACILIK?

-DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit başkanlığındaki DSP heyeti, Trakya bölgesinde meydana gelen sel felaketine ilişkin incelemelerinin ardından raporlarını tamamladı. Raporda, ?siyasi kayırmacılık ve rant elde etmeye yönelik imar planı değişikliklerine? dikkat çekildi ve birinci sınıf tarım topraklarının imara açıldığı vurgulandı. Raporda ayrıca zemin etüdünde çok katlı bina yapımının tehlikeli olabileceği halde çok katlı binaların yapıldığı ve bunlara belediyelerin ruhsat vermesi eleştirildi.

-TÜRK MÜTAHHİTLERİ EN FAZLA PROJEYİ TÜRKMENİSTAN'DA ÜSTLENDİ

-Dünyada önemli projeleri üstlenen Türk müteahhitleri, 2007 yılında 350 projeye imza attı. Özellikle ticaret merkezleri ve ulaşım sektörlerinde öne çıkan Türk firmaları, en fazla projeyi Türkmenistan'dan aldı. Proje bedelinde ise ülkeler arasında Libya 4.9 milyar dolar ile birinci oldu.

-BİREYSEL EMEKLİLİK KATILIMCILARI 1 MİLYON 398 BİNE ÇIKTI

-Bireysel emeklilik sisteminde toplam katılımcı sayısı 1 milyon 398 bin 858'e, sözleşme sayısı 1 milyon 509 bin 988'e yükseldi. Katılımcılardan toplanan fon tutarı 4 milyar 318.3 milyon YTL'ye, yatırıma yönlendirilen tutar 3 milyar 588.5 milyon YTL'ye ulaştı.

-Avivasa Emeklilik ve Hayat, 1 milyar 66 milyon YTL'lik fon tutarı ile şirket bazında birinci sırada yer aldı.

-ÖZELLEŞTİRMEDE BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

-1993 yılında özelleştirme kapsamında yerel girişimcilerce satın alınan Aşkale Çimento, Türkiye'nin en büyük 100 sanayi kuruluşu arasına girmeyi hedefliyor. Şirket, 1993'ten bu yana 180 milyon dolarlık yatırım yaptı; üretimini 250 bin tondan 2.5 milyon tona çıkardı, bin dolayındaki ortağına her yıl düzenli olarak kar dağıttı.

-Karlılığı yakalayarak hızla büyüyen Aşkale Çimento A.Ş., Erzurum, Trabzon, Erzincan, Ağrı ve Gümüşhane'de önemli yatırımlar gerçekleştirdi.

-IMF: BANKA SAYISI AZALDI FİNANSAL KURUM SAYISI ARTTI

-IMF'nin Türkiye'yle ilgili Finansal Sistem İstikrar Değerlendirmesi adlı raporunda, Türkiye'deki finansal kurumların 2002-2006 yılları arasındaki sayısal dökümü de yer aldı, buna göre, 2002'de hiç bulunmayan emeklilik fonlarının sayısı 2006'da 102'ye yükseldi.

-500'E YAKIN DERSHANE KAPABİLİR

-Özel Dershaneler Birliği (ÖZ-DE-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, Türkiye'de değişik alanlarda kurslar düzenleyen 4 bin 26 dershane bulunduğunu belirterek, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında 500'e yakın dershanenin kapanmasının beklendiğini söyledi. Köprülü, ?dershanelerin çoğalması haksız rekabeti doğurdu. Öğrenci bulabilmek için ücretle rekabet eder hale gelindi? diye konuştu.

-TMMOB'UN HASANOĞLAN DÜŞÜ

-TMMOB Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası'nın, Ankara'ya 35 kilometre uzaktaki Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nü yeniden düzenlemek amacıyla 'Kent Düşleri Projesi' çerçevesinde başlattığı yarışmanın değerlendirme konferansı 24 Kasım Cumartesi günü yapılacak.

-MAKİNA MÜHENDİSLERİ: "TÜRKİYE TIBBİ CİHAZ, ALET VE SARF MALZEMESİNDE DIŞA BAĞIMLI"

-TMMOB Makina Mühendisleri Odası "II. Ulusal Tıbbi Cihazlar İmalatı Sanayi Kongresi Sonuç Bildirgesi"nde, Türkiye'nin tıbbi cihaz, alet ve sarf malzemesinde büyük oranda dışa bağımlı olduğunu kaydederek, sektörde dünya liderliği yüzde 40'lik payla ABD'nin aldığını bildirdi. Ayrıca Türkiye'nin OECD ülkeleri içinde sağlığa GSMH'dan en az pay ayran ülke olduğunu belirtti.

-TMMOB, MİMAR KEMALETTİN BEY'İ ANACAK

-TMMOB Mimarlar Odası, 7-8 Aralık tarihleri arasında, Kemalettin Bey'in mimarı olduğu Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'nde ?Mimar Kemalettin ve Çağı: Mimarlık / Toplumsal Yaşam / Politika Sempozyumu?nu düzenleyecek.

-MERKEZİ YÖNETİM BORÇ STOKU AÇIKLANIYOR

-Hazine Müsteşarlığı, merkezi yönetimin iç ve dış borç stoku ile Hazine alacak verilerini açıklayacak. (Saat: 17.30)

-HAKİM VE SAVCILAR ÖSYM TARAFINDAN YAPILACAK SINAVLA ATANCAKLAR

-Adalet Bakanlığı'nın yazılı sınavı yapma olanağını ortadan kaldıran, hakim ve savcıların atanabilmesini düzenleyen yasa teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

-EV TELEFONUNA ŞİFRE KOYDURTMAK BOŞANMA NEDENİ SAYILDI

-Eşinin, yurtdışındaki ailesiyle görüşmesini engellemek için ev telefonuna şifre koydurtan koca kusurlu bulundu. Yargıtay, ev telefonuna şifre koydurtmayı boşanma nedeni saydı.

-BAŞKENTTE CAZ RÜZGARLARI ESİYOR

-Bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Ankara Caz Festivali birbirinden ünlü ustaları konuk etmeye devam ediyor. Ünlü caz solisti Ayten Alpman'ın eşliğinde Türk Armoni Yıldızları Orkestrası'yla açılışını yapan festivale Ankaralı caz severler yoğun ilgi gösteriyor.


ANADOLU AJANSI HABERLERİ

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ATO'nun en çok vergi ödeyen üyeleri için düzenlediği plaket törenine katılacak.

- Gül, "8. Ulusal Çocuk Forumu", YASED, Marmara Vakfı, Türkiye Milli Kültür Vakfı, İş Dünyası Vakfı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası heyetlerini Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

- Gürcistan'a resmi ziyarette bulunacak olan Cumhurbaşkanı Gül, bu ülkeye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapacak.

2- Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

3- Başbakan Erdoğan, İran Enerji Bakanı Perviz Fettah'ı Başbakanlık Merkez bina'da kabul edecek.

- Erdoğan, YASED'in Ankara'daki geleneksel sonbahar resepsiyonuna katılacak.

4- AK Parti, CHP ve MHP TBMM Grup toplantılarında son gelişmeler değerlendirilecek.

5- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Brüksel'de Türkiye-AB Troykası bakanlar toplantısına ve çalışma yemeğine katılacak.

- Babacan, Troyka toplantısının ardından AB ortak dış politika ve güvenlik yüksek temsilcisi Javier Solana ve AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn'le ayrı ayrı görüşecek.

6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul'da Turqualite Vizyon Semineri'nin açılışına katılacak.

7- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "OECD Uluslararası Ticari İşlemlerde Yabancı Kamu Görevlilerine Rüşvetin Önlenmesi Sözleşmesi"nin 10. yılı nedeniyle düzenlenen konferansa katılmak üzere İstanbul'dan Roma'ya gidecek.

8- TBMM'den....

- Genel Kurulda, Ceza ve Tutukevi İzleme Kurulları Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Hazine ve DPT müsteşarlıkları, SPK, BDDK, Türkiye İstatistik Kurumu ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi başkanlıklarının 2008 yılı bütçeleri ele alınacak.

- Belarus Parlamentosu Bölgesel ve Yerel Yönetim Daimi Komisyonu Başkanı Armatoly Malofeyev ve beraberindeki heyet, Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ile görüşecek.

9- Yargıtay Başkanı Osman Arslan, çeşitli temas ve görüşmelerde bulunmak üzere Bakü'ye gidiyor.

- Arslan, 24 Kasım'a kadar sürecek ziyaretinin ilk gününde, Azerbaycan Yüksek Mahkemesi Başkanı Ramiz Rzayev ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Ferhat Abdulayev ile ayrı ayrı görüşecek.

10- Türkiye'nin ev sahipliğinde UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Türkiye Felsefe Kurumu işbirliğiyle 22-23 Kasım'da İstanbul'da kutlanacak Dünya Felsefe Günü"ne ilişkin basın toplantısı yapılacak.

- Dünya Felsefe Günü dolayısıyla, Adapazarı'nda düzenlenen "Eğitim Dünyamız ve Felsefe" paneline Sakarya, Gazi ve Galatasaray üniversitelerinin felsefe bölümü başkanları ve öğretim üyeleri katılacak.

11- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk'ün katılımıyla, TMSF ve European Forum of Deposit Insurers (EFDI) işbirliğinde 26-27 Kasım 2007 tarihlerinde düzenlenecek "Mevduat Sigorta Sistemlerini Etkileyen Güncel Konular" adlı konferans öncesi, İstanbul'da basın toplantısı yapılacak.

12- Sabancı Vakfı tarafından İstanbul'da, "Dünyada Vakıfların Değişen Rolü" konulu seminer gerçekleştirilecek.

- Seminerde Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da hazır bulunacak.

13- Fortis Portföy tarafından hazırlanıp yönetilecek olan garantili ve koruma amaçlı yatırım fonlarını tanıtmak amacıyla, İstanbul'da basın toplantısı düzenlenecek.

14- Sümer Holding'e ait Mazıdağı Fosfat Tesisleri'nin özelleştirme ihalesinin nihai görüşmesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda yapılacak.

15- Trakya'da aşırı yağışlar sonucu oluşan su baskınlarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

16- Tören... Toplantı...

- İzmir'de Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri kapsamında

SHÇEK'e bağlı Karşıyaka ve Necdet Alpar çocuk ve gençlik merkezlerinin düzenlediği resim ve fotoğraf sergisi açılacak.

- Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, üniversitenin "2007 yılı çalışmaları ve hedefleri"yle ilgili bilgilendirme toplantısı yapacak.

17- Madencilik ve turizmde yeni dönem...

- Eylem Planı uyarınca, bor hariç olmak üzere kamunun elindeki maden sahaları, özel sektör işletmeciliğine sunulacak.

- Turizmde dış tanıtım için yeni bir yapılanmaya gidilecek.

18- 50 yıllık yasa değişecek...

- 1957 yılında çıkarılan Zirai Mücadele ve Karantina Kanunu'nun çağa ve AB'ye uygun hale getirilmesi için başlatılan çalışmalar tamamlandı.

- Mevcut yasayla özendirilen zirai mücadelede ilaç kullanımına, yeni yasa ile çevrenin korunmasına yönelik kısıtlamalar, yasaklar getiriliyor.

19- Dünya Ampute Futbol Şampiyonası, Antalya'da sona eriyor.

- Türkiye, üçüncülük için Brezilya ile karşılaşırken, Rusya ile Özbekistan final maçı oynayacak.

20- (A) Milli Takım, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubunda Bosna Hersek ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamlayacak.

- Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, idmandan önce Ali Sami Yen Stadı'nda basın toplantısı yapacak.

- Bosna-Hersek Milli Takımı, Ali Sami Yen Stadı'nda antrenman yapacak.

21- Basketbolda ULEB Kupası'nda gruplarda 3. hafta maçları

yapılacak.

- (A) Grubu'nda Türk Telekomspor İspanya'da DKV Joventut Badalona, (B) Grubu'nda Beşiktaş Cola Turka Sırbistan'da Zeleznik Belgrad, (C) Grubu'nda ise Galatasaray Cafe Crown

İstanbul'da Belçika'nın Spirou Charleroi takımıyla karşılaşacak.

- FIBA Erkekler Avrupa Kupası 2. eleme turu ilk maçında Banvitspor, İzlanda'da KR Basket Reykjavik takımıyla oynayacak.

- FIBA Bayanlar Avrupa Kupası (B) Grubu'nda Panküp TED Kayseri Koleji, 3. maçında Kayseri'de Yunanistan'ın Apollon Ptolemaida takımıyla karşı karşıya gelecek.

22- 18 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımı, Belçika ile ilk özel maçını Ankara'da yapıyor.

23- Türkiye yarın 442. milli maçına çıkıyor.

- (A) Milli Futbol Takımı, geride kalan maçlarda 152 galibiyet, 105 beraberlik, 184 yenilgi alırken, toplam 564 gol atıp, kalesinde 684 gol gördü.

- (A) Milli Futbol Takımı, Bosna-Hersek'i yenmesi durumunda tarihinde 3. kez finallerde yer alacak.

- Milliler, 1996'da Fatih Terim, 2000'de de Mustafa Denizli

yönetiminde finallerde mücadele etti.

24- Fatih Terim'in 66. milli sınavı.

- Terim yönetimindeki (A) Milli Futbol Takımı, geride kalan 65 maçta 30 galibiyet, 19 beraberlik, 16 yenilgi alırken, toplam 96 gol atıp, kalesinde 73 gol gördü.

- Türk Milli Takımı, Terim'in son döneminde oynadığı 16'sı resmi, 15'i özel toplam 31 maçtan 13'ünü kazandı, 11'inde berabere kaldı, 7'sini ise yitirdi.

25- (A) Milli Futbol Takımı tarihinden...

- Türkiye, 84 yıllık tarihinde geride kalan 441 maçında en farklı skorlu galibiyetleri Suriye, Güney Kore ve San Marino karşısında 7-0'lık sonuçlarla alırken, en farklı skorlu yenilgileri 2 kez İngiltere, 1 kez de Polonya'ya karşı 8-0 kaybederek tattı.

- Milli takımda 17'si yabancı, toplam 41 teknik adam görev yaptı.

- Milli takımın başında en uzun süre görev yapan isim, halen ay-yıldızlı takımın başında bulunan Fatih Terim oldu.

- Türk Milli Takımı'nın "Gol Kralı" 51 golle Hakan Şükür.

- Rüştü Reçber, 114 kezle en çok milli olan futbolcu.

26- Efes Pilsen, Avrupa kupalarında yarın 378. maçına çıkıyor.

- Lacivert-beyazlılar, bugüne dek yaptığı maçlarda 236 galibiyet, 141 yenilgi aldı.

- Efes Pilsen, Avrupa kupalarında Litvanya takımlarıyla yaptığı 9 maçtan 4'ünü kazandı, 5'ini yitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber