Ev telefonuna şifre koymak boşanma nedeni sayıldı

Haber Giriş : 20 Kasım 2007 10:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, ev telefonuna şifre koydurmayı boşanma nedeni saydı. Tekirdağ 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği kararı bozan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, ev telefonuna şifre koydurtan kocaya karşı boşanma davası açan kadını haklı buldu.

Kadının ailesiyle görüşmesinin engellenmesini boşanma gerekçesi sayan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, verdiği kararda şu görüşleri dile getirdi:

?Yapılan soruşturma, toplanan delillerle davacının, davalıyı dövdüğü, davacının yurtdışındaki ailesi ve yakınlarıyla görüşmesini engellemek için evdeki kurulu telefona şifre koydurttuğu; davacının da üç yıldır davalının annesini eve almadığı anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber