SGK'dan dolandırıcılık uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2007 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, kurumun, "yasalarla belirlenen haller ve özel yetkilendirilen personeli haricinde hiçbir çalışanı ile tahsilat yapmadığını" bildirerek, vatandaşları, kurum adına tahsilat yaptığını iddia ederek para toplayanlara karşı uyardı.

SGK Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde çeşitli illerde Kurum adını ya da Kurumu çağrıştıracak benzer adları kullanarak, dul ve yetim aylığı alan vatandaşların evlerine giderek, vergi adı altında para toplamaya çalışan kişiler olduğu yönünde ihbarlar geldiği kaydedildi.

Özellikle İzmir ilinde yoğunlaşan ihbarlardan, bu kişilerin evlerine gittikleri vatandaşlara "Sigorta Müdürlüğü'nden geldiklerini" öne sürüp, "AB uyum yasasına göre, eşlerinden dolayı aldıkları emekli maaşı eksik ödendiği için ölüm tarihinden itibaren yaklaşık 20 bin-30 bin YTL arasında para ödeneceği"ni beyan ederek, işlemlere başlanabilmesi için vergi adı altında bin-bin 500 YTL para talep ettiklerinin tespit edildiği belirtildi.

Kurum çalışanlarının dolaşarak emekli maaşlarıyla ilgili işlem yapma yetkisi bulunmadığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

"Vatandaşlarımıza, işlemler hakkında gerekli bilgi, Kurumumuz yetkili amirlerinin imzasını taşıyan resmi evrak ile irtibat adreslerine gönderilmekte, bu evrakta vatandaşlarımızın yapması gereken işlemler açıkça belirtilmektedir. Kurumumuz, yasalarla belirlenen haller ve özel yetkilendirilen personeli haricinde hiçbir çalışanı ile tahsilat yapmamaktadır.

Vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemesi için, görevli olduğunu belirten kişilerin kimliklerini kontrol etmeleri, resmi bir işleme dayanmayan ödeme taleplerine itibar etmemeleri, yasal olmayan yollardan gelen ve karşılıksız para talep edenler hakkında ilgili mercilere derhal suç duyurusunda bulunmaları gerekmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber