İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bursa Valisi, Kelime-i Tevhid için 2. kez açıklama yaptı

Bursa Valiliği, sosyal medyadan 'Hilafet' etiketiyle Kelime-i Tevhid görseli paylaşımında bulunan çarşı- mahalle bekçisi hakkında soruşturma başlattığını duyurmuştu. Valilik, Kelime-i Tevhid görseli nedeniyle soruşturma açılmasına oluşan tepkiler nedeniyle ikinci kez açıklama yaptı. İkinci açıklamada "paylaşımın, görevin niteliğine uygun düşmemesi sebebiyle soruşturma açılmıştır." denildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Kasım 2020 18:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Bursa Valisi, Kelime-i Tevhid için 2. kez açıklama yaptı

Bursa'da sosyal medyadan 'Hilafet' etiketiyle Kelime-i Tevhid görseli paylaşımı yapan çarşı-mahalle bekçisi hakkında soruşturma başlatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Valilikten yapılan açıklamada paylaşımın bekçinin sosyal medya hesabından 26 Temmuz tarihinde yapıldığı belirtilerek,

"Hilafet etiketiyle Kelime-i Tevhid görselli paylaşımda bulunan ve ilimizde Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak görev yapan İ.B. hakkında soruşturma açılmış olup, söz konusu soruşturma halen devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

"ETİKET DEVLET MEMURU SORUMLULUĞUYLA BAĞDAŞMAMAKTADIR"

"Kelime-i Tevhid" paylaşması nedeniyle soruşturma açılmasına büyük tepki gelince, Valilik ikinci bir açıklama yayınladı.

Bursa Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan ikinci yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Çarşı ve mahalle bekçisine açılan soruşturma ile ilgili, sosyal medyada yapılan değerlendirmeler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. İlimizde çarşı ve mahalle bekçisi olan ve kamu güvenliğinden sorumlu bir personelin yapmış olduğu bir paylaşımın, görevin niteliğine uygun düşmemesi sebebiyle soruşturma açılmıştır. Söz konusu soruşturma, dini değerlerimizi ihtiva eden bir görsel sebebiyle değil, kullanılan etiketin, devlet memuru ödev ve sorumluluğuyla bağdaşmaması nedeniyle açılmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber