Valiler kararnamesinde üç kriz noktası

Haber Giriş : 01 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VALİLER KARARNAMESİNİN PERDE ARKASINI AÇIKLIYORUZ

Yaklaşık iki aydır Çankaya ile Hükümet arasında pazarlık konusu yapılan Valiler kararnamesi nihayet Sezer'in onayına sunuldu. İşte 17 ilin valisini kapsayan kararnamenin perde arkası gelişmeleri;

* Van'da Emniyet binasının basılmasıyla gündeme gelen Vali Hikmet Tan, başka bir şehre kaydırılacaktı. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun bu düşüncesi Sezer tarafından kabul edilmedi. Sezer, Tan'ın merkeze çekilmesinde ısrar etti.

* Ankara Valiliği için Aksu'nun istediği iki isim vardı. İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu ve Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal. Sezer, bu iki isimden Göksu'nun bakan Aksu'nun akrabası olması ve Bursa Valisi Köksal'ın da bakanın eski dönemden yardımcısı olması nedeniyle istemedi. Adana Valisi Kemal Önal'ın Ankara Valiliğine atanmasını istedi.

* Hükümet, AK Partili milletvekillerinin telefonuna çıkmayan ve Valilik yazışmalarında "AKP" ismini kullanan Afyon Valisini merkeze almak istiyordu. Ancak Afyon Valisi Muzaffer Dilek'in merkeze alınmak istenmesine Sezer karşı çıktı. Çünkü Vali Dilek'in Afyon'a atanmasını isteyen de Cumhurbaşkanı Sezer'di.

haber10.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber