SGK, 'Ali Tezel gazete ve TV'lerden kaç para kazanıyor?'u araştırıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Kasım 2007 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

SGK Ali Tezel'e soruşturma başlattı

?Emeklilikte süper formül' haberi üzerine grup başkanlığı görevinden alınan Tezel için SGK şimdi de 4 ayrı müfettiş göndererek soruşturma başlattı

Ali Tezel'in AKŞAM'daki köşesinde kaleme aldığı ?Emeklilikte Süper Formül' konulu haberi için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) soruştuma başlattı. Ali Tezel soruşturmanın, haberi yazmadan önce süper formülden yararlanan 10 bin 500 kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan kimlerin akrabası ya da dostu olduğu konusunda açılmadığını, ?Madem aylık artışı var sadece sizin yakınlarınız değil tüm vatandaşlarımız yararlansın? diyen kendisi için açıldığı söyledi. ?Fakat nedendir bilinmez bana (neden açıkladın) diye soramıyorlar ama (Ali Tezel gazete ve TV'lerden kaç para kazanıyor) diye soruşturuyorlar? diye konuşan Tezel, Ankara'dan gönderilen 4 müfettişin gazete ve TV'leri dolaşarak bilgi topladığını ifade etti. Ali Tezel şunları söyledi: ?Sonunda ne bulacaklar ben de merak ediyorum. Üstelik boşu boşuna dört müfettişi meşgul etmelerine, yol parası otel parası ödetmelerine gerek yoktu bana sorsalar hepsini söylerdim.? Ali Tezel, yaptığı bir haberle SGK içinde yakınları olanları emekli aylıklarını kestirip bir gün normal işçi gibi çalıştıktan sonra ertesi gün yeniden emeklilik dilekçesi verdiklerinde emekli aylıklarının yüzde 43 kadar arttığını tespit etmiş ve haberleştirmişti. Çalışma Bakanlığı da Tezel'in belirlediği şekilde hareket edenlerin sayısının 10 bin 500 olduğunu açıklamıştı.

GÖREVDEN ALINDI

Haberi yazan SGK Başmüfettişi ve İstanbul Grup Başkanı Ali Tezel'i önce 4 yıldan beri başarıyla yürüttüğü SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı İstanbul 1 Nolu Grup Başkanlığı görevinden almıştı. Tezel'in haberinden sonra da 150 bin kadar kişi aynı yola başvurdu ve şimdi emekli aylıklarının artırılmasını bekliyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber