İşçiden Çankaya Belediyesine haciz talebi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2007 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası, Çankaya Belediyesi'nde çalışan 800'ü aşkın üyesi adına, yaklaşık 4 biner YTL'yi bulan ikramiye alacakları için haciz takibi talebinde bulundu.

Genel-İş Sendikası Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Çetin Çalışkan, belediye ile olan ilişkilerindeki uyumun bozulmaması için, bazı alacaklarıyla ilgili bugüne kadar girişimde bulunmadıklarını söyledi.

İşçilerin biriken alacakları konusunda Ramazan Bayramı ve okulların açılması öncesinde adım atılması yönündeki taleplerine olumlu yanıt alamadıklarını ifade eden Çalışkan, bunun arkasından da bazı belediye hizmetlerinin özelleştirilmesi konusundaki girişimlere tanık olduklarını kaydetti. Çalışkan, yaşananlar karşısında görüşme taleplerine yanıt alamayınca yasal yollara başvurma kararı aldıklarını bildirdi.

İşçilerin Mayıs ayından bu yana yaklaşık 4 biner YTL birikmiş ikramiye alacağı bulunduğunu söyleyen Çalışkan, bu alacaklarla ilgili olarak haciz takibi talebinde bulunduklarını ifade etti. Çalışkan, şunları kaydetti:

"Sendika olarak belediye yönetiminin toplu iş sözleşmesi koşullarına uymasını talep ediyoruz. İşveren hafta sonu çalışmasına karşılık hafta içi izin vermek istiyor, üyelerimize emeklilik baskısı yapıyor. Sorunları masa başında çözme taleplerimiz ise reddediliyor. Tüm bu olumsuzluklar nedeniyle şuana kadar 1573 işçiden 800'ü aşkınının ikramiye alacakları ile ilgili icra takibi başlattık. Takip için sendikaya yetki veren arkadaşlarımızın sayısı 1000'i aşmıştır.

Son olarak işverenin işlerimizi taşeron eliyle yaptırma girişimleri icra takibine başvurmamıza neden oldu. Amacımız toplu iş sözleşmesi ve yasal haklarımızı korumaktır. Biz diyalogdan yanayız. Burası Çankaya, gelenekleri, görenekleri olan bir yer. İşverenden de buna uygun davranmasını bekliyoruz."

Kaynak : Anadolu Ajansı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber