Toptan: Parti kapatılması doğru değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2007 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Köksal Toptan, parti kapatılmasının doğru olduğuna inanmadığını belirterek, "Türkiye, AB perspektifinden uzaklaşacak bir yol izlememelidir" dedi.

Toptan, DTP'nin kapatılması istemiyle yapılan başvurunun sorulması üzerine, "Ben parti kapatılmasının doğru olduğuna inanmıyorum" dedi.

Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu, yasaları bulunduğunu, onun için Anayasa Mahkemesi'nin kararını beklemek gerektiğini ifade eden Toptan, şunları kaydetti:

"Sabredip süreci beklemek lazım. Türkiye'nin yanlış yapmaya hakkı yoktur, yanlış adım atmamalıdır. Türkiye, AB perspektifinden uzaklaşacak bir yol izlememelidir. Şu ana kadar her şey çok iyi gidiyor, çok güzel şeyler yapılıyor. Umuyorum bundan sonra da bu güzel şeyleri yapmaya devam edeceğiz. Herkesin Anayasa'nın çizdiği çizgi çerçevesinde kalması halinde hiç bir sorun ile karşılaşmayız. Her şeyi tartışırız ama doğru yolu da buluruz. Bu Meclis Türkiye için bir şans Meclisi'dir. Bu şansı da çok iyi kullanmak suretiyle milletimize çok güzel şeyler yapabiliriz. Bütün bu hedefleri bırakıp şu anda kimsenin işine yaramayacak işlerle de uğraşmamamız lazım."

Köksal Toptan, sınır ötesi operasyonla ilgili bir soru üzerine ise TBMM'nin yetkiyi hükümete verdiğini belirterek, hükümetin bir koordinasyon içerisinde konuyla ilgili hazırlıkları yaptığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber