Türkiye Yol İş Sendikası, Kızıltepe'ye okul yaptırıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2007 20:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Yol İş Sendikası, Kızıltepe'ye okul yaptırıyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Türkiye Yol İş Sendikası ve kaymakamlık tarafından yaptırılan 18 derslikli ilköğretim okulunun inşaatı sürüyor.

Yıl sonunda hizmete girmesi planlanan okulda incelemelerde bulunan Kızıltepe Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ile Yol İş Mardin Şube Sekreteri Edip Bulut, herkesi eğitime katkıda bulunmaya çağırdı.

Okulu bulunmayan Cumhuriyet Mahallesi'nde yapımına 17 Haziran 2007 tarihinde başlanan ve YTL'ye mal olacağı belirtilen okulda incelemelerde bulunan Kaymakam Çelik, benzer ortak çalışmaların derslik sıkıntısı yaşanan bütün ilçelerde yapılması gerektiğini dile getirdi.

Kaymakam Çelik, "Daha önce bu mahallede bir okul olmadığı için uzak yerlerdeki okullara gitmek zorunda olan öğrencilerimiz defalarca trafik kazası geçirdi. Bazıları ise üzülerek ifade ediyorum yaşamlarını yitirdi. İşte böylesi önemli bir işe katkıda bulunan Yol iş Sendikası yöneticilerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

24 kişilik sınıflarda 18 derslikli okulda bin 200 öğrenci eğitim görecek. Okul bünyesinde ayrıca kütüphane, bilgisayar, laboratuvar sınıflarının da yer alacağı belirtildi.


Kızıltepe'de öğretmenevi lokali hizmete girdi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 3 yıl önce faaliyete giren öğretmenevinin yemekhane - lokal bölümü törenle hizmete girdi.

Şehkullubey Caddesi üzerinde yapılan öğretmenevinin yemekhane bölümü gerçekleşen ihale sonucunda özel bir yemek şirketi tarafından işletilmeye başlandı. 600 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği yemekhanenin açılışını Kaymakam Fecri Fikret Çelik ile İl Milli Eğitim Müdürü Abdulmenaf Bilgin yaptı.

Açılışta konuşan Kaymakam Çelik, Kızıltepe'nin her geçen gün sosyal alanda önemli gelişmeler yaşadığını belirterek, "İlçemize yeni bir tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim alanında görev yapan hatırı sayılır rakamda eğitimcimiz var. Yemekhane lokal salonumuz, hizmette sıfır hata ve toplam kalite anlayışı çerçevesinde hizmet sunabilmesi için tarafından sıklıkla denetlenecektir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber