POMEM adayları açıklama bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
POMEM ADAYLARI AÇIKLAMA BEKLİYOR !!!

Bilindiği üzere 4 yıllık üniversite mezunlarının polis olabilmesi için Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) kurulmuş ve 6 aylık eğitim sonucunda POMEM'lerde eğitim alanların polis olabilmesi sağlanmıştı.

2006 yılında Ağustos ayı içerisinde müracaatlar alınmış ve başarılı olan adaylar 4. ve 5. dönem olarak eğitime tabi tutulmak üzere POMEM'lere gönderilmişti.

Fakat bu yıl her nedense açıklanmayan mücaraat koşulları POMEM adaylarını sıkıntıya sokuyor.

POMEM başvuru koşullarında yer alan ?Sınav tarihi itibariyle askerliğini yapmayan erkekler ile bayan adaylar için 27 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 29 yaşından gün almamış olmak? şartı yüzünden birçok aday gün geçtikçe POMEM için başvuru hakkını kaybediyor

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sitesinde, ?Pomem Öğrenciliğine İlk Defa Müracaat Etmek İsteyenler İçin Bilgilendirme? başlıklı duyuruda ?Daha sonraki dönemler için POMEM öğrenci alımına yönelik olarak 2007 yılı içerisinde yapılacak sınav bilgileri, ileriki tarihlerde İl Emniyet Müdürlükleri ve iletişim araçları aracılığı ile duyurulacaktır.? şeklinde bir açıklama olmasına rağmen hala resmi bir açıklama gelmemesi POMEM adaylarını gün geçtikçe mağdur ediyor.

Yaş sınırına takılan ve polisliği yürekten isteyen yüzlerce kişi bu yüzden mağdur edilmemeleri için yönetmelikte düzenleme yapılmasını istiyorlar. Gün geçtikçe yaş sınırına takılan adaylar, askerlik hizmetini yapmamış olanlar için 27 olan yaş sınırının 28'e, askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için 29 olan yaş sınırının ise 30'a çıkarılmasını talep ediyorlar.

Ayrıca 2006 KPSS ye girip düşük alan POMEM adayları, puanlarını yükseltmek için girdikleri 2007 KPSS de daha fazla net yapmış olmalarına rağmen, 2006 ya göre daha düşük puan aldıklarını belirtiyor ve bu yüzden POMEM alımları için ?60,00 ? olan baraj puanının ?55,00 e çekilmesini istiyorlar.

Aralık döneminde askere gidecek olan adaylar ise, askerlik yaptıkları illerde POMEM'e başvuru yapabilmek için kendileri için bir kolaylık sağlanmasını ve bu konuda bir düzenleme yapılmasını istiyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber