İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

EGM'den görevde yükselme sınavı açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü görevde yükselme sınavında sınav giriş belgeleri 24 Kasım 2020 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi olan www.pa.edu.tr adresinden yayınlanacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Kasım 2020 22:47, Son Güncelleme : 20 Kasım 2020 22:48
EGM'den görevde yükselme sınavı açıklaması

ÖNEMLİ DUYURU

Emniyet Genel Müdürlüğü, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı hakkında sınavın yapılacağı yer ve detayları açıkladı

Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatında görevli sivil memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavının, Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıf Dışındaki Görevli Personelin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik hükümleri doğrultusunda 05/03/2020 tarihli Bakanlık Onayı ile kurulan Sınav Kurulunca Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılmasına oy birliği ile karar verildiği bildirilmiştir.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı 28 Kasım 2020 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Yerleşkesinde yapılacaktır.

1. Yazılı Sınava katılacak olan personel (Ek-1) sınav günü Görevde Yükselme Sınavı için saat 11:30'da Unvan Değişikliği Sınavı için 15:30'de Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Yerleşkesinde hazır bulunacaktır. Görevde Yükselme Sınavı saat 12:00'da başlayacak olup süresi 120 dakika, Unvan Değişikliği Sınavı saat 16:00'de başlayacak olup süresi 75 dakikadır.

2. Engelli personelin sınav süreleri Ek-2 de gönderilmiştir. Yazılı sınavda refakatçi talep eden personel, talebini en kısa sürede Başkanlığımıza bildirecektir.

3. Engelli personele Polis Akademisi Başkanlığı Anıttepe Yerleşkesinden Görevde Yükselme Sınavı için saat 10:45'de, Unvan Değişikliği Sınavı için saat 14:45'de servis kaldırılacaktır. Sınav bitimini müteakip Anıttepe yerleşkesine dönüşleri sağlanacaktır.

4. Engelli personel Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Yerleşkesine refakatçi ile gelebilecek, sınav salonunda Başkanlığımızca refakatçi görevlendirilecektir. Bunun dışında yardım talep eden personelin isim listesi Başkanlığımıza bildirilecektir.

5. Sınav başladıktan 10 dakika sonra gelenler sınava alınmayacaktır. Sınavın ilk ve son 15 dakikasında ve son 2 kişi kaldığında sınav salonundan çıkış olmayacaktır.

6. Sınava giren personelin yanında veya üzerinde kesinlikle cep telefonu, çağrı cihazı, ses kayıt cihazı gibi elektronik hiçbir cihaz bulunmayacaktır.

7. Sınava katılacak personel yanında tükenmez kalem, yumuşak kurşun kalem ve silgi bulunduracaktır.

8. Sınava katılacak personelin sınav salonlarına alınmalarından sonra Sınav Giriş Belgesi Personel Kimlik Kartını ile kendisini tanıtmaya yarayacak nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi kontrolü yapılacaktır. Personel Kimlik Kartı olmayan adaylar farklı bir belge ile personel olduğunu ispat ettiği durumda Personel Kimlik Kartı olmadan sınava katılabilir.

9. Sınav Giriş Belgeleri 24 Kasım 2020 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi olan www.pa.edu.tr adresinden yayınlanacaktır,

10. Sınava katılacak adaylar maske ve sosyal mesafeye dikkat edecek, maskesiz personel sınava alınmayacaktır.

11. Polis Akademisi Gölbaşı Yerleşkesine girerken tüm adayların HES kodu kontrol edilecektir. Covid-19 testi pozitif olan veya temaslı olan adaylar durumunu en kısa sürede [email protected] e-mail adresine veya 03124628865 numaralı telefona bildirecektir

12. Kopya çekenler ile kopya girişiminde bulunanların yerine bir başka kişinin sınava girdiği tespit edilenlerin, sınav cevap kağıtlarının optik okuyucuda değerlendirilmesi sırasında bireysel veya toplu kopya çektikleri tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak, ayrıca bu kişiler hakkında yasal işlem uygulanacaktır.

13. Sınava katılacak personel kendisine verilen kitapçık ile optik formu teslim alırken ve teslim ederken gözetmende bulunan yoklama listesine imza atacaktır.

14. Optik cevap formlarına yapılacak yanlış kodlamalardan adayın kendisi sorumlu olacaktır.

15. Yazılı sınav sonuçlan, Polis Akademisi Başkanlığının web sayfası üzerinden yayınlanacaktır.

16. Yazılı sınav sonuçlarına, sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren en geç iki iş günü içinde itiraz edilebilir. itiraz edecek personel sonuç açıklama ekranında bulunan itiraz formunu doldurarak EBYS ile Polis Akademisi Başkanlığına gönderecektir.


Emniyet Genel Müdürlüğü, 28 Kasım 2020 tarihinde, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapacaktır.

Yazılı sınav, Polis Akademisi Başkanlığınca yapılacaktır.

Ancak sınava bir hafta kalmasına rağmen, sınav yerleri hala açıklanmamıştır.

Sınava 81 ilden, 3 bine yakın adayın katılacağı belirtilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber