'Türkiye, bilişim sektöründe hızla büyüyor'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Türkiye'de telekomünikasyon ve bilişim sektörünün hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirtti.

Ekren, "Telekomünikasyon sektörü 2007 yılında geçen yıla göre yüzde 12 büyüyerek 15.5 milyar dolara ulaştı. Bilişim ise yüzde 17 büyüyerek 4.8 milyar dolar seviyesine ulaşacağını tahmin ediyoruz" dedi.

TÜSİAD ile Türkiye Bilişim Vakfı'nın Ankara Hilton Otel'de düzenlediği V. e- Türkiye Günleri ödül töreninde yaptığı konuşmada Bakan Ekren, e-devlet Türkiye'nin bilişim toplumuna dönüşmesinde kilometre taşı olduğunu söyledi. Bu kapsamda, şu ana kadar 30 bin okula geniş bant internet bağlantısı kurduklarını ve bundan da 1.5 milyon öğrencinin istifade ettiğini kaydeden Ekren, internete sahip okul sayısının 2007 yıl sonunda 34 bini geçmesini beklediklereni ifade etti.

Ekren, Türkiye'de telekomünikasyon ve bilişim sektörünün hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirterek, "Telekomikasyon sektörü 2007 yılında geçen yıla göre yüzde 12 büyüyerek 15.5 milyar dolara ulaştı. Bilişim ise yüzde 17 büyüyerek 4.8 milyar dolar seviyesine ulaşacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Ekren, Türkiye'de iletişimde sabit abone sayısının doyma noktasına ulaşmasına karşın mobil abone ve geniş bant abone sayısının hızla yaygınlaştığına işaret etti. OECD'nin e-devlet uygulamalarına ilişkin raporunda, Türkiye'nin e-devlet uygulamasında önemli gelişmeler sağladığının vurgulandığına dikkat çeken Ekren, "Brown Üniversetisi tarafından yapılan araştırmanın e-devlet araştırmasının sonucunda 198 ülke arasında 8. sırada yer aldık. 2006 yılında 27. sıradaydık" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber