Eğitimciler 25 yılını dolduranların emekliye sevk edilmesini istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) İzmir Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi eğitim çalışanlarına ilginç bir soru yöneltti. 16 ilçedeki toplam 836 eğitim çalışanına, "Milli Eğitim Bakanı olsaydınız, ilk icraatınız ne olurdu?" denildi. Çalışanlar, beklemedikleri bu soru karşısında önce şaşırdı, daha sonra birbirinden ilginç cevaplar verdi. Bunların başında, yeni istihdam alanlarının oluşturulması için her kademede 25 yılını tamamlamış eğitim çalışanlarının emekliye sevk edilmesi geldi.

Gençlerin daha çok istihdam edilmesini isteyen 265 kişi, mecburi hizmet süresi dolanların bekletilmeksizin derhal emekli edilmesi talimatı verdi. 187 bakan adayı da eğitim çalışanlarının ekonomik durumunu düşünerek, Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere birer maaş tutarında ikramiye vereceğini açıkladı. 135 kişi ise Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatını feshedip yeni bir yapılanmaya gideceğini belirtti.

Öğretmenler Günü'nde eğitim çalışanlarının nabzını tutmak için beklentilerini öğrenebilmek amacıyla küçük bir anket yaptıklarını belirten Eğitim Bir Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, çoğu öğretmenin meslekte 25 yılı dolduranların emekliliğe sevk edilmesini istediğini söyledi. Bu isteğin eğitim çalışanları değil, özellikle yöneticiler bazında ele alınmasını isteyen Şenocak, ayrıca merkez teşkilatında reform istendiğini de aktardı. Şenocak, "Eğri namludan doğru mermi çıkmaz diye bir atasözü var. İşi baştan köklü bir reform ve düzenlemeye tâbi tutmak lazım. Liyakat sahibi insanların orada bulunması, eğitimizi ve geleceğimizi daha iyi şekillendirir." dedi. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin birçoğunda öğretmenlere, yılda iki defa birer maaş ikramiye verildiğini söyleyen Abdurrahim Şenocak, "Öğretmenler Günü'nün bir sevinç ve bayram coşkusu içinde geçmesini isteyen eğitim çalışanları, bir maaş tutarında ikramiye istiyor. Bunun yanında beş yılını dolduran öğretmenlerin rotasyona tâbi tutulmasını, bu sayede yeni bir nefes, yüz ve heyecan olmasını öneriyorlar." şeklinde konuştu.

Eğitim Çalışanlarının İstekleri:

1- Her kademede 25 yılını tamamlamış çalışanı emekliye sevk ederdim. (265)

2- 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere bir maaş tutarında ikramiye verirdim. (187)

3- MEB merkez teşkilatını feshederdim, merkezi yeniden örgütlerdim. (135)

4- Ek ders ücretlerini arttırırdım. (75)

5- Yedi yılını dolduran okul müdürü, Milli Eğitim ilçe müdürü ve şube müdürlerini rotasyona tâbi tutardım. (54)

6- Bütün okullarda tekli eğitime geçerdim. (38)

7- Eğitim çalışanlarının özlük haklarında ve maaşlarında iyileştirmeler yapardım. (25)

8- Ücretli ve sözleşmeli öğretmenliğe son verirdim. (17)

9- Okul yöneticilerinin atanma kriterlerini nesnel ve genel geçer hale getirirdim. (15)

10- Öğretmenleri müdürlere ezdirmezdim. (14)

11- Doktora ve master yapmış öğretmenlere gereken önemi verir, özlük haklarında iyileştirmeler yapardım. (11)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber