İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmenlik mezunu, fatura ödememenin formülünü buldu

Amasya'da yaşayan sınıf öğretmenliği mezunu Ahmet Rıza Korkut, kabaran elektrik faturalarına köklü çözüm için evinin bulunduğu apartmanın çatısında güneş panellerinden üretim yapan bir sistem kurup ihtiyacından fazlasını satmaya başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2020 10:29, Son Güncelleme : 23 Kasım 2020 12:05

Amasya Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nden 2006 yılında mezun olduktan sonra KPSS'ye 2 defa girip atanamayınca elektrik, elektronik ve bilgisayar programcılığı eğitimi alarak bu alanlarda faaliyet gösteren bir firma kuran Ahmet Rıza Korkut, elektrik faturalarının kabarık gelmesi üzerine araştırmalarda bulunup yöneticiliğini yaptığı apartmanın çatısında güneş panellerinden 7 kilovat saatlik elektik üreten bir sistem oluşturmayı başardı.

"Ömür boyu fatura ödemeyeceğim"

Paratonerinde Türk bayrağının dalgalandığı sistemin kurulumu için 50 bin lira civarında harcama yapan evli ve bir çocuk babası Korkut, "Çevreci sistemin 6 ile 7 yıl içerisinde yatırım maliyetini karşılayacağını öngörüyorum. Sonrasında tabiri caizse ömür boyu fatura ödemeyeceğim. Fazla ürettiğimi de satmayı sürdüreceğim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber