Öğretmenlere vapur ulaşımı bedava

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kasım Arıcı başkanlığındaki bir grup öğretmen, ''Öğretmenler Haftası'' dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, basın mensuplarına açıklama yapan Topbaş, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı. Görev süresi içinde İstanbul'da eğitime 325 milyon YTL yatırım yaptıklarını, bu kapsamda 696 derslik ve 125 okulun bahçesine de spor salonu yaptırdıklarını belirten Topbaş, ayrıca binlerce öğrenciye eğitim yardımında bulunduklarını anlattı.

Topbaş, bir ulusun gücünün insan sayısıyla değil, eğitimli insan sayısıyla ölçüldüğünü ifade ederek, hükümet, yerel yönetim, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katkılarıyla eğitime büyük yatırımlar yapıldığını kaydetti. Kadir Topbaş, bu yatırımlar sonucu eğitim düzeyinde kalite artışının hissedilir düzeye ulaştığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Arıcı da Büyükşehir Belediyesinin eğitime verdiği desteğin sayılamayacak kadar çok olduğunu belirterek, 31 Aralıka kadar tüm öğretmenlerin vapurlardan ücretsiz yararlanacağını açıkladı. Ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Topbaş, Türkiye'nin AB üyeliği faaliyetleri için Brüksel'de hazırlanan ofisin açılışını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yakın bir tarihte gerçekleştireceklerini bildirdi. Ziyarette, Arıcı, Topbaş'a porselen bir tabak ve bir buket çiçek sunarken, Topbaş da Arıcı'ya çiçek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber